Voetbalfeest 2000

Nu ook aandacht in het Collectieve Geheugen voor het 75-jarig jublileumfeest van de Gieter voetbalvereniging. Dit was op
8 april 2000. Bé Speelman uit Almere was daarbij aanwezig en heeft van de voetbalwedstrijd tussen het kampioensteam van 1965 en een ander gelegenheidsteam foto's gemaakt.
Een aantal krijgt u nu te zien.


Hier zien we het vermaarde team uit 1965. Met rood-witte sjalen stonden we indertijd achter het doel van de tegenstander om dit team aan te moedigen. De 12-1 overwinning op Eext, met Bruno Kruutnog in hun gelederen, is één van de meest gememoreerde prestaties geweest.

Hier het team met ook veel oud eerste elftal-spelers.

De toss bij de aanvang van de wedstrijd. Van links naar rechts zien we op onderstaande foto Henk 'Paco' Zwiers, scheidsrechter Titus Ypma, grensrechter Job Martens, Geert Hoiting en last but not least Jantinus 'Bongo' Oosting.


En natuurlijk stonden er ook prominenten langs de lijn. Rechts Wieger Joel, en links in uniform niemand minder dan Jan Sloots. Jan gaf ook 's avonds nog acte de présence: nu niet met een glansrol in een toneelsketch, maar als gastmuzikant bij de aloude Zamora's.Jan speelde op mondharp de pannen van het dak...eh het zeil van de tent!

En het voetbal? Eerlijk is eerlijk. De snelheid was bij velen verdwenen, maar het talent, de stijl en het karakter van vele spelers was nog als vanouds zichtbaar.

Nu de actiefoto's !


Hier probeert op de bovenste actiefoto Lammert Hollander op stijlvolle wijze keeper Harrie Heukers te verschalken. Op de foto daaronder wordt Harry 'Tabak' Kloose achtervolgd door Jantienus Warners. Het oude kampioensteam won overigens, ik dacht met de cijfers 3-1.


En was het gemeen? De verzorging van Jaap de Vries door Rienus Pepping lijkt daar op te wijzen. Maar gelukkig betrof het hier een ongelukje: de keeper kreeg een bal in het gezicht doordat de bal op het hobbelige veld raar opstuitte.


Het hoogtepunt van de middag had 'schijt je rijk' moeten worden. Hier zien we Klaartje 13 langs de achterlijn sprinten. Dat lijkt heel wat, maar we hebben moeten constateren dat de oud-voetballers meer op schot waren dan Klaartje. Jan Moek, met commentaar la Theo Koomen, probeerde de spanning erin te houden.
Klaartje trok zich hier niks van aan.
Zij had schijt aan het publiek en scheet pas toen zij al weer lang en breed op stal stond.

Al met al was het een leuk jubileumfeest.

Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien van dit feest doet u een e-mail in de brievenbus van "Het collectieve geheugen" :