Noordes-2

Meer foto's van de Noordes. De eerste foto is op de hoek van Julianalaan-Noordes. Je vraagt je toch wel af wie een dergelijke foto nu als vakantiekaartje naar vrienden over ver stuurt. Het past natuurlijk heel mooi in het familiealbum van Heeg, en ook binnen deze site past hij wel, maar met dat oogmerk zullen deze kaarten niet gemaakt zijn.

Onderstaande foto van de Naweg doet het als vakantiefoto nog wel aardig omdat de molen toch wel een karakteristiek beeld is van het dorp.

Het Groene Kruis gebouw associeer ik nog altijd met de plaats waar tandarts Tamminga z'n praktijk had, voordat hij naar de Wilkerweg ging. Ik weet nog goed dat hij een als grappig bedoelde educatieve wandplaat in de wachtkamer had hangen. Het was een stripverhaal. De boodschap was dat wanneer je je gebit niet goed poetst je de kans loopt dat je tanden en kiezen getrokken moeten worden. De cartoonist had een plaatje getekend met een patiënt die met een verhit hoofd stram in de stoel ligt en een tandarts die alle kracht aanwendt om een kies te trekken. Dat ging met zoveel geweld dat de tandarts het hele skelet van de patiënt door de mond naar buiten trok. Het hoeft geen betoog meer dat ik sindsdien in de nacht voordat ik weer eens naar de tandarts moet slecht slaap

De volgende foto levert een onverwacht mooi beeld op van dezelfde plaats waar nu het Groene Kruis gebouw staat. Het lijkt erop alsof hij vanaf de molen gemaakt is. We kijken uit op een nog kale Naweg.


En voor wie goed kijkt ziet in de verte nog een aantal 'zaodbulten' staan:

Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien van deze locatie doet u een e-mail in de brievenbus van "Het collectieve geheugen":