De middenstand adverteert in Gieten
Advertenties - 3

Door naar: Advertenties -1 - Advertenties - 2 - Advertenties - 4

Op de advertentiemarkt was het rijm een populaire vorm. Bij de Essing's werd niemand minder dan de 16e-17e eeuwse dichter Jacob Cats van stal gehaald om niet alleen de levensmiddelen aan te prijzen, maar ook konden we er terecht voor porcelein en aardewerk.

;

Maar het kon ook veel eenvoudiger, maar dan ging het ook maar om klompen. Sneeuw, kou of regen, op klompen kunt u er tegen.

Ik had het trouwens laatst nog met iemand over het dragen van klompen. En ik vertelde iemand dat ik mij wist te herinneren dat boeren in de winter ook wel "een fossie stro" in de klompen deden. Klopt dat??

Voor PHILIPS radio's moesten we naar Hoven . Want immers "U adres" als het ging om radio's, stofzuigers en kook-apparaten.

Waar woonde Hoven?? Was dat aan de Spekstoep?

Inmiddels hebben we vanuit verschillende hoeken de bevstiging gekregen dat "Hoven Electro" inderdaad aan de Spekstoep gevestigd was. De rode pijl in onderstaande foto geeft aan in welk huis.

Moek die liet zich niet in een taalkundige val lokken en vertelde ons gewoon dat J, Moek Gieten het aangewezen adres is voor uw kruidenierswaren.

Valk zei slechts dat hij voor Schaap- en lamsvlees het adres was. Maar je kon er ook terecht voor paardenvlees. Een pond paardenvlees voor 30 cent...
Ik geloof dat ik er dan nog niet aan zou beginnen.

Bij Klingenberg ging men mooi met de tijd mee. Er werden niet zomaar krulspelden gezet. Niks daarvan: gewoon Uw adres voor Permanent-wave.

Het collectieve Geheugen van Gieten
Uw adres voor al uw herinneringen en sentimenten...

Door naar: Advertenties - 1 - Advertenties - 2 - Advertenties - 4

Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien van deze locatie doet u een e-mail in de brievenbus van
"Het collectieve geheugen":