Klik hier om direct naar het nieuwste bericht te gaan uit jaargang 2023

01-01-2023 Zondag 1 januari, Nieuwjaarsdag. Laat ik beginnen met u een voorspoedig 2023 te wensen. Op de eerste zondag van het afgelopen jaar begon ik met een lijstje, met (Hugo) de Jonge, een wattenstaafje, Dissel, Corona etc. Wat betreft Corona is er wel iets veranderd. Althans voor ons. Zo heb ik afgelopen zomer toch wel een paar Corona's gedronken bij de barbecue. en waren er veel minder besmettingen dit jaar. Wanneer je dat vergelijkt met wat er in China aan de hand is, mogen wij wat dat betreft toch niet klagen. Maar dat 2022 nou zo'n goed jaar is geweest kan ik ook niet zeggen. Claudia de Brij had gisteren op haar lijstje alles staan wat er nog mis is. Dan hoop ik dat 2023 toch wat beter wordt. Maar desondanks, toch de beste wensen.

We beginnen dit jaar met een iets grotere update dan we de laatste tijd gewend waren. Om te beginnen kregen we van Jodie Vissinga een aanvulling op de Asserstraat. De straat waar Anne Oosterhof, u weet wel onze correspondent uit Amerika vroeger woonde. Ik had hem vorige maand aan de telefoon en hij beloofde een verhaal te schrijven voor de rubriek "Mijn herinnering". een week later vond ik deze in mijn mail. Niek Meijer kwam met een aanvulling op het Fotoalbum, nummer 50. Het gaat over de noodlanding van klein vliegtuig op het sportveld. De vraag is, wie heeft er gelijk. Henk kwam met een update van De Hondsrug pagina 3. Tenslotte leverde Henk Hilbolling ons via Facebook een foto voor de Stationsstraat. Het zou mooi zijn, wanneer een van uw goede voornemens zou kunnen zijn, het (zo nu en dan) iets aan leveren voor de website :-). Klik hier voor de Laatste wijzigingen.
05-02-2023 Vandaag een bijzondere update. Ten eerste de pagina over de C1000 aan de Stationsstraat. Henk kwam met een krantenartikel uit het Dagblad van het Noorden over Roel Broekman. Hij leverde dit aan in een pdf bestand, maar ik vond het een eigen pagina waard. U vindt het op de stratenpagina onder de Stationsstraat nummer . Ook dit jaar is Klamer weer naar Bonnen 48 getrokken met zijn camera om de nek. Het aantal foto's op die pagina werd zo groot, dat ik besloot om daar iets mee te doen. Ook weer bij straten gaat u deze keer naar Bonnen en via "Het huis met adres Bonnen 48" komt u halverwege een link tegen naar een nieuwe pagina. Via de laatste wijzigingen komt u er ook. Dan zijn er nog twee aanpassingen op Boddeveld en Brink te vinden. Tenslotte kan ik u vertellen dat Ron druk is geweest om de foutmelding in het Media Archief te herstellen. De knoppen daar naartoe had ik tijdelijk verwijderd. U zult ze al wel gemist hebben, maar met een kleine aanpassing zijn ze weer terug. Om vanaf de pagina met de Laatste wijzigingen. direct terug te gaan naar de vorige pagina heb ik een knop toegevoegd onder de knop .
Veel leesplezier gewenst en tot in maart.
05-03-2023 Zo nu en dan stuurt mijn overbuurman mij een whatsappje. Zo ook vorige week, waarin hij vertelde dat zijn schoondochter tijdens een ritje op haar paard in de bossen rond Appelscha oog in oog stond met een wolf. Nu hoorde ik ook, dat er op de Veluwe al een roedel van zeven wolven gespot is op een beeld van een wildcamera. Ik hoop dat we voorlopig nog met een gerust hart een wandeling kunnen maken in het Zwanemeerbos. Een update van de Zwanemeer pagina vindt u in de uitgave van deze maand. Ook kreeg ik van deze buurman een verhaal over een "Ontmoeting met het verleden" Deze heb ik geplaatst in de rubriek Persoonlijke notities. Ik heb contact gezocht met de auteur, welke regelmatig zijn indrukken op Facebook plaatst. Hij heeft toegezegd een verhaal te schrijven voor de rubriek "Mijn herinnering aan .... ". Ik blijf even wat vaag over deze persoon, maar kijkt u zelf maar ;-) . Voor de overige wijzigingen verwijs ik u graag weer naar Laatste wijzigingen.
02-04-2023 Het is 2 april en de zon schijnt. Prima weer voor een wandeling. Wanneer u in Gieten het bos in gaat, heeft u een redelijke kans om Johan Derksen met zijn hond tegen te komen. Hij durf in zijn omgeving het bos niet meer in vanwege de wolf. Ik zei het vorige maand al, hoe lang duurt het voordat ook hier een wandeling door het bos riskant wordt. Affijn, ik ga van het mooie weer genieten, want een update is er deze maand niet. Snel klaar dus. Wie weet volgende maand, de laatste alweer voor de zomerstop toch nog een aanvulling op deze website.
07-05-2023 De laatste update voor de zomerstop. Op Facebook deed ik een oproep aan alle Topbijdragers. Van Gert Talens kreeg ik een mooi verhaal over zijn herinneringen aan zijn middelbare schooltijd in Gieten. Op FB zag ik iemand die er over zou nadenken. Ik hoop echt, dat ik na de zomer een aantal verhalen heb ontvangen, zodat ik deze rubriek weer wat verder kan uitbreiden. Verder deze maand alleen een aanvuliing op de Spekstoep. Dus mensen, kom met materiaal voor deze website. Vor nu een hele mooie zomer gewenst en tot in september. Laatste wijzigingen.
03-09-2023 Het is september en eigenlijk zou er een enorme update moeten zijn. Maar helaas, deze maand geen updates. De zonerstop is weer voorbij, en ik heb geen inbreng voor een update. Dat is jammer en doet mij besluiten om vanaf nu alleen nog een update te verzorgen op de eerste zondag van de maand, wanneer dit de moeite waard is. Zoals wel vaker genoemd, staan er op de Facebookpagina vaak dingen die eigenlijk op de website zouden thuishoren. Zelf ben ik geen regelmatig bezoeker van Facebook, dus zou ik het prettig vinden wanneer iemand dit wil doen. Ik maak er dan wel een html pagina van zet het op de website, of daar waar het thuis hoort.