Klik hier om direct naar het nieuwste bericht te gaan uit jaargang 2021

03-01-2021
Het Collectieve Geheugen van Gieten wenst u een voorspoedig en Corona vrij 2021. We hopen ook dit jaar weer op de nodige inbreng voor deze website. Ook deze keer ben ik nog snel even op oudejaarsdag naar Assen gereden voor de heerlijke oliebollen van Ron. In de rij op keurig 1,5 meter stond een meneer voor ons, die voor het eerst in Assen oliebollen ging kopen. Hij koos voor de kraam met de langste rij. Nou, dat zegt genoeg toch? Begrijpelijk, dat Ron ook dit jaar geen tijd had voor een update van zijn rubrieken. Was het bij u in de staat ook zo rustig? Bij ons nagenoeg geen vuurwerk. Ons alternatief vindt u hiernaast. Van Henk kreeg ik een update van de groepsfoto, die vorige maand is toegevoegd. Het gaat om de groepsfoto "Voetbalelftal Gieten 6 uit 1983".Klamer Bos is ook dit jaar weer van de partij met een paar foto's van Bonnen 48, welke hij op de valreep van 2020 nog even gemaakt heeft. Voor deze updates gaat u het eenvoudigst via Laatste wijzigingen. Veel leesplezier gewenst.

P.S. Voor het filmpje moet u even het geluid aanzetten ;-)

07-02-2021 Goede middag op deze eerste zondag in februari 2021. Wanneer je naar buiten kijkt, dan is de wereld wit. Maar is dit code rood? Velen onder ons hebben wel andere tijden meegemaakt. Maar je weet maar nooit wat er nog komen gaat. Deze keer weer een aantal updates van de hand van Henk. Ze zijn weer te vinden in de rubriek "Laatste wijzigingen".Laatste wijzigingen.
07-03-2021
Het is maart en de dagen worden zichtbaar langer. Straks weer zomertijd, maar eerst gaan we stemmen. U toch ook neem ik aan. Keuze genoeg deze keer. Ook deze maand weer een aantal wijzigingen en een aanvulling op de "groepsfoto's" van Henk. We ontvingen nog een paar mooie foto's van de boerderij van Strating. Ze zijn uit 1986. In de Raiffeisenbode van 1 april 1960 is er aandacht voor het nieuwe kantoor van onze Boerenleenbank. Op een van de winterse februaridagen van 2021 maakte Jan Venema een paar passende foto's voor ons Bonnen 48-project. Dan nog een groepsfoto uit 1977 van BOD-afdeling Gieten op reis.Tot slot ziet u hier rechts een cartoon van PeJo. Deze cartoons waren wekelijks te vinden op de voorpagina van de papieren Schakel. Na overleg met PeJo hebben we toestemming om zo nu en dan een van zijn cartoons op deze pagina te plaatsen. We willen hem hiervoor vanaf deze plek enorm bedanken. Voor de Laatste wijzigingen klikt u weer hier.
04-04-2021
Het is 4 april, de eerste mooie lentedagen hebben we alweer gehad. Helaas, nog steeds geen afname van het aantal Corona besmettingen. Zou het vandaag 1 april geweest zijn, had ik wel een paar grappen kunnen bedenken. Over de terassen van Jimm's en PéGé bijvoorbeeld, die met ingang van die dag weer open zijn in verband met het mooie lenteweer. Maar helaas dat zou een flauwe grap geweest zijn. We verlangen toch allemaal weer naar een hapje en een drankje op het terras. Dan maar massaal naar het park, waar we onze troep gewoon achterlaten en absoluut geen rekening houden met de anderhalve meter. Ik hoop echt, dat we snel weer de dingen kunnen doen, die we voor Corona als vanzelfsprekend vonden.
In het fotoalbum is een foto toegevoegd. Het betreft foto 64. Verder een vernieuwing van de Stratenpagina. Hier gaat het over Kleefsta aan de Brink en een aanpassing van de Zuides-pagina. Voor de Laatste wijzigingen klikt u weer hier.
03-05-2021
Een dag telaat, maar dat maakt deze keer niets uit. We hebben gewoon geen materiaal voor een (ook al is het een minimale) update. Henk heeft mij te kennen gegeven er geen gewoonte van te willen maken om iedere maand met een bijdrage te komen. Hij is immers gestopt met Het Collectieve Geheugen. Zelf ben ik geen regelmatige Facebook bezoeker, dus zal een bijdrage toch van de lezers moeten komen. Daarom, voor de laatste keer mijn oproep. Lever materiaal aan en zeg erbij waar het op de website thuis hoort. Krijg ik voor september geen reakties, dan is dat het einde van Het Collectieve Geheugen van Gieten. Zolang er nog budget op de rekening staat zal de website "in de lucht" blijven, maar daarna gaat deze definitief op zwart. Ik wens u een hele mooie zomer, hopelijk zonder Corona.

P.S. Op de valreep toch nog onverwacht een kleine update van Henk. Zie De laatste wijzigingen.
05-09-2021
Daar zijn we weer, de zomer is voorbij. Maar een zomer, die we niet snel zullen vergeten. Genoeg gespreksstof dacht ik. Denk alleen maar aan alle sportevenementen, EK Voetbal, geen succes, de Olympische Spelen, mooie resultaten en de Tour de France natuurlijk. Verder natuurlijk de minder leuke of zeg gerust trieste dingen, zoals de moord op Peter R de Vries en de enorme wateroverlast in het zuiden van het land.
Kijken we wat dichter bij huis, da kunnen we spreken van een matige zomer, met de meeste zonuren in de maand juni. Het circus was weer eens in het dorp, bent u er ook geweest? Ook zijn we een terras rijker, waar je ook 's morgens al terecht kunt voor een kopje koffie of iets anders. Naast de bakker hebben we nu Hotel 't Zwanemeer. Uit ervaring kan ik zeggen dat je er ook prima kunt eten. Ik hoop dat we nog een mooie nazomer gaan krijgen. Ook deze keer weer een minimale update. Henk heeft een nieuwe groepsfoto en een nieuwe en een gewijzigde pagina aangeleverd. Zie De laatste wijzigingen.
03-10-2021 Deze maand een bescheiden update. Groepsfoto Klas 2 MAVO is verhuisd naar 1970. Verder een kleine aanpassing aan Spekstoep 1.Zie De laatste wijzigingen.
09-11-2021
Wanneer we het hebben over de eerste zondag in november, dan zitten we alweer bijna in de tweede week en is het zo St. Maarten. We hebben de klok weer een uur terug gezet en stoken de kachel weer wat hoger op. De benzineprijzen vliegen de pan uit en ook bij Okken is een liter Euro95 al boven de twee euro. Deze week een paar updates met filmpjes en een podcast over Udema. We gaan nog even verder met het filmfestival. Onder aan de pagina over Harm Eggens (Fotoalbum -> Dorpsfotos -> nummer 4, Harm Eggens; melkboer) is een filmpje toegevoegd. Deze filmpjes zijn ook allemaal terug te vinden in de rubriek (Fotoalbum -> Dorpsfotos) .Zie De laatste wijzigingen. In de film-index zijn de nieuwe filpjes ook te vinden.

P.S. In de maand januari 2019 zijn we begonnen met de nieuwe rubriek "Mijn herinnering ..." . helaas komen daar al een ruime tijd geen aanvullingen meer bij. Ik roep iedereen op, die iemand kent, of zelf een bijdrage wil leveren dit te melden bij de redaktie van de website. Zie voor een voorbeeld de betreffende pagina Mijn Herinnering Het zou mooi zijn, wanneer deze pagina weer aangevuld zou worden. Ook wanneer je nog steeds in Gieten woont of werkt, ben je van harte uitgenodigd om jouw herinnering met de lezers van deze website te delen. Het hoeft geen lang verhaal te zijn. We zijn alblij met een kort verhaal, een pasfoto en een paar aanvullende plaatjes.
05-12-2021
Het is 5 december, pakjesavond. De tijd van warme chocolade, marsepijn en pepernoten. Heeft u de cadeautjes al uitgepakt? Vandaag hebben we een compleet nieuwe pagina toegevoegd aan de Asserstraat. Het gaat hier over de betonfabriek en Ben Jonker doet zijn verhaal. Zet hiervoor het geluid aan op uw computer of latop. Verder een aanvulling van de Ambachtstraat met foto's van de winkel van Roelie Essing. Helaas hebben we nog steeds geen reacties op mijn oproep vorige maand voor de rubriek "Mijn herinnering aan ..". Bekijk deze pagina eens en volg het voorbeeld. Het zou toch leuk zijn, wanneer we in januari een nieuw verhaal kunnen toevoegen aan deze rubriek. Deze schakel is de laatste van dit jaar. Rest ons u alvast hele prettige kerstdage te wensen en een goede jaarwisseling. Hopelijk zijn we dan weer verlost van de lockdown en kunnen we elkaar op straat een gelukkig nieuwjaar wensen. Veel leesplezier gewenst en tot in het volgende jaar. De laatste wijzigingen.