Klik hier om direct naar het nieuwste bericht te gaan uit jaargang 2020

05-01-2020
Welkom in het nieuwe jaar op de website van Het Collectieve Geheugen van Gieten. We wensen iedereen een voorspoedig nieuwjaar en hopen ook dit jaar weer op de nodige inbreng voor deze website. Bent u ook nog even snel naar Assen gereden voor de heerlijke oliebollen van Ron? Wij wel, het was druk voor de kraam, maar zeker de rit waard. De oliebollen waren heerlijk. Begrijpelijk, dat Ron deze keer geen tijd had voor een update van zijn rubrieken, maar hij beloofde er de volgende maand wel weer bij te zijn. Van Henk kreeg ik een update van de pagina Bonnen-4 en Klamer Bos is ook dit jaar weer van de partij met een paar foto's van Bonnen 48, welke hij op de valreep van 2019 nog even gemaakt heeft. In de rubriek "Mijn herinnering ...." deze maand een bijdrage van David Willemsen. Ten slotte in de rubriek "persoonlijke notities" nog een verhaal van Hendrik Veenhof, Mien herinneringen an Bonnen B91. Voor deze updates gaat u het eenvoudigst via Laatste wijzigingen. Veel leesplezier gewenst.

02-02-2020 Wat een mooie datum, alleen maar tweetjes en nulletjes. Vandaag dus de trouwdag van ons Koningspaar. Hiep, hiep, hoera. Deze keer weer een update van Ron. Verder is de sloop van de panden aan de Stationsstraat een feit. Dat is een begin van de vernieuwing van de Stationsstraat. Nu maar hopen dat het pand iets verderop ook een keer tegen de vlakte gaat. Wellicht wordt het tijd voor een update van de stratenpagina "Stationsstraat". Nu in de update twee nieuwe groepsfoto's en een gewijzigde. Het tweede verhaal van David Willemsen en dus de update van Ron, "de Schakel op papier", Advertenties, Krantenberichten, Overlijdensberichten en Familieberichten. Ga voor dit alles naar Laatste wijzigingen. Veel leesplezier gewenst.
01-03-2020 Het is zondag 1 maart. Vanmorgen even naar de Gasselterweg gereden om een mooi plaatje te schieten voor de Schakel van deze maand. Ook deze keer weer een beperkte update. Martje Hogenesch kwam met de opmerking, dat de naam in groepsfoto Mavo klas 3 1972 nog niet was aangepast. Henk een mail gestuurd en hij heeft het meteen veranderd. Ook is er een naam toegevoegd aan de groepsfoto ULO-klas 1961. Of deze naam ook juist is wordt nog aan getwijfeld. Deze maand een verhaal van Govert van Brakel over zijn herinneringen aan Bonnen 48. Helaas nog geen foto's van hem, maar wel vast een actueel fotootje van hem en zijn echtgenote op Tenerife. Wellicht volgende maand een uitbreiding met wat meer foto's. Van Ron deze maand alleen een update van "De Sckakel op papier". Ook nu ga je voor alle wijzingen weer naar Laatste wijzigingen. Veel leesplezier gewenst.
05-04-2020 Zondagmiddag 5 april en het weer is schitterend. Je zult nu maar op een bovenwoning 3 hoog wonen met een paar kinderen. Wanneer je in Gieten woont, heb je redelijke kans, dat je nu heerlijk in je eigen tuin zit. Ook ik zit zo nu en dan even buiten te genieten van het mooie weer. Dat maakt mij in deze tijd nog een beetje blij. Waar ik minder blij van word, is de maandelijkse update van Het Collectieve Geheugen van Gieten. Deze maand dus helemaal niets aan materiaal om op de site te zetten. Wanneer dit zo doorgaat, dan zie ik het somber in met de toekomst van deze website. Waar ik om vraag is, aanvullingen op de diverse pagina's en rubrieken. Lever deze gewoon via de mail aan in Word formaat, met een aantal plaatjes (apart meegeleverd) en ik maak er wel een webpagina van. Ook wanneer je nog in Gieten woont, mag je best een verhaal aanleveren voor de rubriek "Mijn herinnering ....". In deze tijd van Corona, zou je toch tijd moeten kunnen vinden om iets op te sturen. Ik hoop echt, dat er volgende maand iets ligt, waar ik mee vooruit kan. Voor nu heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke periode. Oh ja, de oplossing van deze puzzel zal ik in de volgende update plaatsen ;-)
03-05-2020 Het is Mei en gelukkig toch deze maand weer een paar wijziginen cq aanvulling. Maar, eerst de oplossing van de puzzel van vorige maand. Ik hoop dat die drie bezoekers van april het goed hadden :-) . Het rupsje mist een bloempje, maar heeft een stip meer. Vervolgesz zie je twee bloemen, dat is samen vier. Dan de klok, deze staat niet op zes, maar op vijf. Let op, 6+4*5=26. Voorlopig de laatste update dit jaar. Hopelijk zijn we in september weer terug. Ondanks de Coronacrisis wil ik toch iedereen een hele mooie zomer toewensen, met wie weet een vakantie in eigen land. Voor de updates ga je weer naar Laatste wijzigingen.
06-09-2020 September. Daar zijn we weer. Deze keer een zeer beperkte update en voorlopig ook de laatste op de de gebruikelijke eerste zondag van de maand. In het vervolg zullen we steeds wanneer er een update is, deze plaatsen. De wijzigingen worden dan op de pagina gemeld worden Laatste wijzigingen.. De Schakel zal in de toekomst een andere bestemming krijgen.
04-10-2020 Hallo beste bezoekers, deze maand toch weer een aanvulling op de website. Van Klamer Bos ontvingen we een boewerkje over het zwembad. Hij schreef dit in 1997 en gaf toestemming het op onze website te plaatsen. Verder een paar gewijzigde groepsfoto's en een pagina over de Brink en Udema. Ga voor dit alles weer naar Laatste wijzigingen.
01-11-2020 November, Een niewe pagina over "Harm en Jantje Tingen 75 jaar getrouwd. Nan Vermeulen uit Amstrdam stuurde een groepsfoto uit 1957. De "Special" pagina is aangepast. Hierop stond een item, dat verwees naar een andere website. Helaas is deze niet meer bereikbaar, dus is de link verwijderd en daar voor in de plaats een link naar de pagina over Harm en Jantje Tingen. Ten slotte een aanpassing in Brink 4a, Hotel Braams.Laatste wijzigingen.
06-12-2020 De laatste update van dit jaar alweer. Henk heeft weer drie nieuwe groepsfoto's aangeleverd. Verder een vernieuwde pagina "Bonnen" en over de "Boomplantdag". Veel leesplezier en alvast hele prettige feestdagen gewenst.