06-01-2019

Nieuwjaar !!! Allereerst willen Ron en ik jullie allemaal een heel voorspoedig 2019 wensen. De eerste week van het nieuwe jaar hebben we alweer bijna gehad. In deze eerste update van 2019 beginnen we met een nieuwe rubriek. Klik hiervoor op de ster op onze homepagina. Daar wijst het zich verder vanzelf. Ron is de laatste weken van het afgelopen jaar druk geweest met oliebollen bakken. Hij staat ieder jaar met een kraam op de parkeerplaats van het winkelcentrum Marsdijk in Assen. Hier is hij jaren geleden al mee begonnen, maar toen naast Cafe Adolfs en later op de Brink, tegenover Hotel Braams. Hij had weinig tijd om zijn maandelijkse bijdrage aan te leveren, dus deze keer slechts alleen voor de rubriek De Schakel op papier de complete jaargang 1970. Ook stuurde hij nog een paar foto's van zijn oliebollenkraam op de Brink.

Deze twee en de overige foto's hebben we in het fotoalbum geplakt, Fotoalbum 62.

Van Nijso Sr Beijshuizen ontvingen we een paar foto's van een veel gebruikt voorwerp in Cest Bon. Hij schreef er een leuk verhaal bij. Fotoalbum 59.

Rabbe Vedder en Jan Postmus plaatsten een aantal foto's op Facebook, welke we hebben overgenomen en ook in ons fotoalbum hebben geplakt Fotoalbum 60, Fotoalbum 61. Ik hoop dat daar nog eens een leuk verhaal bij komt. Heb je ook een leuke foto, met een bijzondere herinnering, laat het ons weten en we geven het een plaatsje op de website.
03-02-2019 Februari alweer, wat vliegt de tijd. Deze keer een vertouwd persoon in de rubriek "Mijn herinnering...". Vervolgens in het Fotoalbum een aantal foto's van het oude Gemeentehuis met een beschrijving van Ineke Stolmeijer. Daar zijn we erg blij mee. Ron is de afgelopen maand ook weer druk geweest en heeft weer een update verzorgd in de rubriek "de Schakel op papier" Advertenties, Krantenberichten en Overlijdensadvertenties.

Verder oa. de categorie 'Zoeken naar overlijdensberichten - op overlijdensjaar'. Daarbij is de berichtenperiode 2000-2010 met 2010-2019 afgeschermd voor geregistreerde bezoekers. BERICHTENPERIODE 2000-2019

In deze categorieen zijn alle overledenen uit Gieten of met een link naar Gieten in albums opgenomen die zijn overleden in de jaren 2000-2019.

Let op: Vanwege de recente overlijdensdata van de BERICHTENPERIODE 2010-2019 is er besloten om in deze categorie de berichten alleen zichtbaar te laten zijn voor geregistreerde gebruikers. Om uzelf te registreren, volg de registratieprocedure door op de 'Registreer'-knop bovenaan de pagina te klikken.

Hoe kom je daar? Beginpagina > Z O E K E N > Z O E K E N - N A A R - O V E R L I J D E N S B E R I C H T E N - OP OVERLIJDENSJAAR

Link: www.geheugenvangieten.eu/fotogalerij

Vervolgens naar: OVERLEDEN IN DE JAREN 2010-2019 In deze categorie zijn alle overledenen uit Gieten of met een link naar Gieten in albums opgenomen die zijn overleden in de jaren 2010-2019. Let op: Vanwege de recente overlijdensdata van de BERICHTENPERIODE 2010-2019 is er besloten om in deze categorie de berichten alleen zichtbaar te laten zijn voor geregistreerde gebruikers. Om uzelf te registreren, volg de registratieprocedure door op de 'Registreer'-knop bovenaan de pagina te klikken.
Tot slot een bijdrage van Klamer Bos in Asserstraat pagina en een wijziging in Groepsfoto's: VCJC Dames 1933. Veel leesplezier gewenst.
03-03-2019
Het is maart en de eerste lentedagen hebben we alweer gehad. Aan de kust werden badgasten in bikini waargenomen en ook hier zag je mensen op het mooie terras van de bakker. Twee weken geleden hebben we onder het genot van een hapje en een drankje afscheid genomen van Henk. We hadden om drie uur afgesproken bij Jimm's. Maar dat was een tegenvaller, in ons dorp wordt de Horeca ook in het weekend pas om half vijf in de middag wakker. Voor een glaasje wijn of een biertje kun je hier tot die tijd nergens terecht. Echt afscheid hebben we niet genomen, want op ons vezoek of Henk de eervolle titel van "netstor van het Collectieve Geheugen van Gieten" wilde aanvaarden, werd positief gereageerd. Ook gaat Henk zich zo nu en dan met de groepsfoto's bezig houden en zal hij daar waar nodig is ons van advies voorzien. Daar zijn we blij mee.
Ook deze maand weer een bijdrage aan de rubriek "Mijn herinnering ...". Henk heeft de daad bij het woord gevoegd en twee pagina's voorzien van nieuwe informatie.
In Bronnenhoek: Molen te Bonnen, door Klamer Bos werd de koppeling fout aangegeven. Dit hebben we aangepast en verplaatst. Nu als flip-over: Molen te Bonnen Tenslotte weer de gebruikelijke updates van Ron. Veel leesplezier en kijk voor de wijzigingen weer op Laatste wijzigingen.
07-04-2019
Je blijft je verbazen in ons dorp. Had ik het vorige maand over de horeca in Gieten, lees je nu in de krant over vleermuizen, waardoor de sloop van een rijtje panden weer voor minstens een half jaar is uitgesteld. En dan de perikelen omtrent de Hanebijtershoek. Wie zegt mij hoe de Stationsstraat er over een jaar of 10 zal uitzien? We houden het in de gaten. Deze maand helaas geen grote update. Ik zou graag wat meer inbreng van de bezoekers willen zien. Stuur de plaatjes, het liefst met een verhaaltje erbij , welke op Facebook gepost worden eens door naar ons emailadres. Voor alle wijzigingen ga je weer naar Laatste wijzigingen
05-05-2019 De laatste update voor de zomerstop. Deze keer weer een hele mooie inbreng voor de rubriek "Mijn herinnering ...." Verder hebben we zeer toepasselijk voor deze datum de film "Gieten 50 jaar bevrijding 13-04-1995"> opgedeeld in vier stukken. Deze zijn te vinden onder Fotoalbum - Filmpjes. Ron is ook druk geweest met zijn update. Zo zijn er drie nieuwe aan de 2e Wereldoorlog gerelateerde documenten toegevoegd aan de rubriek "Bronnenhoek" en zijn er nieuwe advertenties, krantenberichten en familieberichten toegevoegd. Ga voor dit alles weer naar Laatste wijzigingen. In de hoofdpagina van het Media archief is een nieuwe categorie met de naam "GIETEN IN OORLOGSTIJD 1940 - 1945" opgenomen met 5 albums vol krantenadvertenties, -berichten en gebeurtenissen uit het Media-archief, maar nu per oorlogsjaar geselecteerd. We wensen alle bezoekers veel kijk- en leesplezier en uiteraard een prachtige zomer. Tot in september.
01-09-2019
We zijn weer terug, na een heerlijke vakantie met veel zon. Nu zou je zeggen, materiaal genoeg voor deze update, maar niets is minder waar. Ook wij hebben volop van het mooie weer genoten en minder tijd achter de computer gezeten. Ondertussen Oostermoer en de feestweek gehad. Daar zijn mooie plaatjes van verschenen op de Facebook pagina van Het Collectieve Geheugen van Gieten. Deze maand dus een beperkte update met een nieuwe inbreng in de rubriek "Mijn herinnering...", twee updates bij "Straten". We vinden ze bij Stationsstraat 1 en Bonnen 4. En tot slot weer een half jaar van "De Schakel op papier". Deze keer week 1 t/m 26 van het jaar 1973. Verder valt te vermelden, dat we een nieuwe website hebben gelanceerd met de titel www.struikelstenen-aaenhunze.nl . Dit is een besloten groep, net als de FB-pagina van Het CGvG. Ben je geinteresseerd, meld je dan aan.
06-10-2019 We zijn weer een maand verder. Wat gaat de tijd snel. Deze keer weer een kleine update helaas. Ik blijf me er over verbazen, dat we zoveel leden hebben op Facebook, terwijl de bezoeken op de website zo laag zijn. Wanneer alle leden op Facebook ook een bezoek zouden brengen aan deze website, dan zag het bezoekersaantal er heel anders uit. Ook zouden we graag zien dat er meer materiaal anngeleverd werd voor de website. Het overkomt mij nog regelmatig, dat ik Gietenaren spreek, die nog nooit van Het Collectieve Geheugen van Gieten hebben gehoord. En dat, terwijl we dit jaar toch een vierde lustrum meemaken. Hadden we in de beginperiode nog zo'n 100 bezoekers of meer gemiddeld per dag, zijn dat er nu een stuk minder.

Deze keer in de update 2 groepsfoto's en een mooi verhaal in de rubriek "Mijn herinnering ..." Ga voor de laatste wijzigingen naar Laatste wijzigingen
03-11-2019 Het is november, de klok een uur terug en de eerste nachtvorst hebben we gehad. Deze maand een verhaal van Hendrik Veenhof in de rubriek "Persoonlijke notities". Het verhaal is ook te vinden op de website van De Historische Vereniging Gieten. Daar staat hij in pdf-formaat onder de rubriek "Verhalen". Ik zou zeggen neem daar ook eens een kijkje. Historische Vereniging Gieten. Verder weer een mooi verhaal in de rubriek "Mijn herinnering...", waarvoor ik hier graag een oproep doe voor meer verhalen. Woon je zelf al langer niet meer in Gieten, of ken je iemand, die ook niet meer in Gieten woont, twijfel niet en schrijf zelf of vraag hem of haar een bijdrage te leveren voor deze rubriek. Tot slot nog een nieuwe groepsfoto, geleverd door Klamer Bos. Ga voor de laatste wijzigingen naar Laatste wijzigingen
01-12-2019 Deze maand weer een bijdrage van Ron. Ondanks de drukke bezigheden in zijn oliebollenkraam, heeft hij toch nog tijd gevonden om een aantal "Schakels" te scannen en op de website te plaatsen. Ron is deze dagen te vinden op de parkeerplaats bij het winkelcentrum Marsdijk in Assen. Ben je in de buurt, neem dan eens een zak oliebollen van hem mee. Ze zijn heerlijk. Ron's Oliebollenkraam .Ook weer een mooi verhaal in de rubriek "Mijn herinnering.... ". en Henk heeft een groepsfoto gewijzigd. Voor de laatste wijzigingen ga je naar Laatste wijzigingen. We wensen jullie allemaal alvast hele prettige dagen deze maand en een goede jaarwisseling. Tot in het nieuwe jaar !!!!