06-01-2016 Gelukkig nieuwjaar! Het is weliswaar de tweede zondag van de maand, maar omdat de eerste zondag zo kort na de jaarwisseling viel hebben we de maandelijkse update uitgesteld naar vandaag. Wie wat bewaart, die heeft wat! We hopen ook dit jaar weer met regelmatige updates te komen. Zonder uw bijdragen gaat dat nooit lukken. We zijn dan ook blij dat we van Dick Scholing een mooi verhaal hebben ontvangen in de rubriek persoonlijke notities. U kunt het verhaal over 'een laatste groet uit Westerbork' als volgt bereiken: (Rubrieken > Persoonlijke notities > 35) Dick Scholing: Een laatste groet uit Westerbork).

Als u in het noorden van het land woont, dan heeft u in de voorbije week winterse taferelen meegemaakt met de ijzel die overal alle straten en paden in mooie ijsbanen had veranderd. Maar in ons dorp hoort het echte schaatsen toch plaats te vinden op de ijsbaan. We hebben al een jarenlang lopende rubriek, waarin dorpsgenoten hun eigen oude schaatsfoto's kunnen laten zien. Deze keer kwam Geert Moek met een mooie foto uit ongeveer 1947 (Home> Rubrieken > Oproepen/Agenda > 19) Foto's van de ijspret in Gieten)

Het is nog niet eens zo lang geleden dat op elke uur vanuit alle richting autobussen Gieten kwamen binnenrollen. We hebben daar een pagina over. Deze is nu vernieuwd met een kijkje op de oude parkeerplaats bij Vorenkamp. (Home > Straten> Brink > 10 De bussen naar Assen).

In 2008 dat we publiceerden we een berichtje over de sloop van het huisje op de hoek Kalkamperweg-Asserstraat. Roel Schiphouwer bestrijdt de opvatting van Martje Hogenesch dat dit huis aan de Kalkamperweg stond. Daar hebben we afgelopen najaar nog over geschreven. Harm Moek uit Ureterp mengt zich in de discussie! ! (Home > Straten > Asserstraat >Asserstraat - 10 Kalkamperweg)

Wat heeft de rubriek "Geknipt voor U" deze keer te bieden? We komen met berichten uit respectievelijk 1934, 1956 en 1966. Over de melkfabriek, een beginnende brand bij, we denken, Ottens, en de Spar komt met een distributiecentrum naar Gieten!

Tenslotte weer een discussiepunt bij de groepsfoto van de beruchte 2c klas van de mavo in 1971. Is zij het nu wel of is zij het nu niet. We wachten op uw oordeel!
07-02-2016 Het carnaval is losgebarsten. Maar wij zijn van boven de rivieren en hebben niet zoveel met die 'rare verklede mensen'. Wat we wel weten is dat het de eerste zondag van alweer de maand februari is. We hebben een drukke maand achter de rug. Allereerst was daar het ploselinge bericht dat Hotel Braams failliet was. Dat hadden we veertig jaar geleden ook niet kunnen denken dat dit ooit nog eens zou gebeuren. Bij deze gelegenheid kregen we onverwacht nog wat mooi fotomateriaal in handen. Dat bewaren we tot de volgende maand.
Een volgende gebeurtenis dat veel pr genereerde was de zoektocht van Jan Postmus naar de 'overblijfselen' van mijnenveger "Gieten". Aanstaande maandag zal Jan de boei en een boekje over de wetenswaardigheden over het schip overhandigen aan burgemeester Eric van Oosterhout. Ook over dit schip komen we de volgende keer te spreken. Maar als we dan zoveel niet gaan doen, wat is er dan deze maand wel te halen?

Bijzonder en heel erg leuk is dat we met een nieuwe rubriek komen. Het is een broertje van de rubriek "Geknipt voor U". We speelden al langer met het idee, maar we wilden deze klus graag aan iemand uitbesteden. Het is ons een groot genoegen dat we Ron Speelman bereid hebben gevonden dit onderdeel te verzorgen. En wat is het dan? Net als we in "Geknipt voor U" de nieuwsberichten over Gieten in een chronologische volgorde zetten, zo gaat Ron dat doen met allerlei advertenties die de verschillende Gieter bedrijven, organisaties en particulieren. Hij gaat deze per jaargang rubriceren. Zo krijgen we een mooi overzicht in de veranderingen van wat er in de loop der tijden aan de man werd gebracht, werd georganiseerd, of wat dan ook dat men belangrijk vond om het kenbaar te maken. Deze maand dus de eerste aflevering met deze keer de nadruk op het jaar 1940. Hoe komt u daar? (Home > Bronnenhoek > Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden) We zijn benieuwd wat u ervan vindt.

Dan hebben de Bonnerkossenpagina opgesplitst. Op de ene pagina hebben we een mooie oude foto van de oude molen bijgeplaatst. Ook hadden we een nieuwe foto van het huis met het adres Bonnen 48. Die volgen we nu al zo lang, dat we meenden dat we daar beter een aparte pagina van konden maken. Dat hebben we gedaan. Dus eerst naar: Straten > Bonnen > Bonnen 4: Bonnerklossen en daarna kijken bij Straten > Bonnen > Bonnen 7: Het huis met adres Bonnen 48.

Een mooie oude zomerse foto van de Ambachtsstraat kunt u aantreffen op Home > Straten > Ambachtsstraat > Ambachtsstraat (2), maar ook een mooie nieuwe foto op Ambachtsstraat (1).

Ook zitten we nu al een hele tijd te bakkeleien over de huizen op de hoek van Kalkamperweg en de Asserstraat. We wilden er wel eens beelden bij zien. En die hebben we. Een oud schilderijtje van de hand van Stoffer Greven en een foto. (Home > Straten > Asserstraat >Asserstraat - 10 Kalkamperweg)

Ook deze keer weer mooie berichten in de rubriek "Geknipt voor U". Berichten over schapenleenheer R. Houwing uit 1885, de aanbesteding van de Bonnerschool in 1921, de veroordeling van een oude burgemeester in 1947 en de rijkspolitie maakt in 1953 melding van een gevonden reservewiel. Als vanouds kunt u die berichten lezen al u het volgende pad afloopt: Home > Bronnenhoek > Geknipt voor U - Gieten in de kranten 1618 - 1995).

En ook weer wat nieuws in de rubriek groepsfoto's. Eerst weer een correctie op de schoolfoto van de beruchte 2c klas uit 1971. En twee nieuwe foto's: een uit 1938, waarvan we nog maar ?n naam hebben en een foto van een voetbalelftal uit 1959. Hiervan hebben we wel al heel wat namen, maar die moet u voor ons nog even bij de goede hoofden zetten. (Home > Fotoalbum > Groepsfoto's)

We hopen dat u er veel plezier aan beleeft. Tot in maart!
06-03-2016 Heeft u de extra dag die februari had goed besteed? Wij wel, want we hebben aan de update van de site gewerkt. Er is deze maand weer van alles te zien.

We hebben weer een nieuwe aflevering met advertenties uit Gieten in de jaren 1950, 1960 en 1970. Harry en Ron zijn daar nog volop mee bezig om die op een goed manier te kunnen presenteren. Het gaat er steeds mooier uit zien. Kijk maar. (Home > Bronnenhoek > Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden).

We hebben hier als eens geschreven over een stripboekje met de titel "Koen uit Gieten", maar deze keer kunnen we het boekje zelf in zijn geheel laten zien. (Home > Special > Koen uit Gieten.) Nu we toch bij de specials zijn aanbeland. Er is ook een special gemaakt over het werk van "Jan uit Gieten". U heeft er al van alles over kunnen lezen, horen en zien. Het is het verhaal van de zoektocht van Jan Postmus naar de geschiedenis van een mijnenveger, die de naam "Gieten" droeg. U kunt in deze special een paar van de documenten nader lezen, maar ook het 75-pagina's tellende boekje zelf is hier te lezen. (Home > Special > Mijnenveger Gieten.)

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat we het schokkende bericht kregen dat Hotel Braams failliet was. Op onze site blijft het hotel gewoon bestaan. We hebben twee Braams-pagina's aangepast. Onder meer met een menu-suggestie uit 1950 van Jan Rijnberg zelf! (Home > Straten > Brink > Brink 4b Hotel Braams - Extra) ? (Home > Straten > Brink > Brink 4 a Hotel Braams).

Er is in de rubriek Groepsfoto's ?n wijzging in de foto van de foto van een voetbalelftal van de VV Gieten uit 1959. Fr? Pepping heeft wat hoofden van de juiste namen voorzien. Wij vragen aan u wat nadere aanvullingen. (Home > Fotoalbum > Groepsfoto's)

Dan nog een nieuwe foto uit 1940 van het niet meer bestaand onderwijzershuis in Bonnen. (Home > Straten > Bonnen > Bonnen 5: De Bonnerschool).

En als geweldige uitswinger presenteren we hier een filmpje van de oude Gieterse boerenkapel op het schaapscheerdersfeest in Exloo. Dit filmpje kunt u aantreffen op de dorpsfoto-pagina. (Home > Fotoalbum > Dorpsfoto's > Foto 32 Harmonie, de blazers, ca. 1968).

Dit is het voor de maand maart. Laten we hopen dat het voorjaar nu maar eens goed doorbreekt en dat er wat minder regen gaat vallen. Want er valt de laatste tijd veel te veel regen.
03-04-2016 Eergisteren was het 1 april. De weerman had een mooie voorjaarsdag voorspeld. We riepen in koor: 1 april!!! Maar het was ?ht een mooie dag. Het was eigenlijk de allereerste mooie voorjaarsdag van dit jaar. Voor ons betekent het dat we, net als het voetbalseizoen, afstormen op de finale. Vandaag de ?n na laatste update van het seizoen 2015/2016. Hij is niet groot, maar er zijn wel een paar, al zeg ik het zelf, grandioze dingen te zien.

Allereerst onze nieuwste rubriek "advertenties door de jaren heen". Dit jaar advertenties van/over/uit Gieten uit de jaren 1920 en 1977. Ze zijn weer mooi! Hoe komt u daar? Home > Bronnen hoek > Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden.)

In onze vorige aflevering hebben we het verhaal van Jan Postmus en "zijn" mijnenveger uitgebreid aan de orde gesteld. Inmiddels is het scheepsmodel, dat ooit al eens in het bezit was van de gemeente Gieten terug in het gemeentehuis. In de schakel stond over die speurtocht een mooi verhaal. Dat verhaal kunt u nu ook onderaan die pagina lezen. (Home > Special > Mijnenveger Gieten)

We hebben een paar mooie foto's toegevoegd aan de pagina over het begin van de Stationsstraat. Het was weer via Facebook, en in dit geval specifiek van Alie Zwinderman, dat we die foto's hier kunnen laten zien. Het gaat om een tankende auto en de schoenwinkel van Hoven. Benieuwd? (Home > Straten > Stationsstraat > Stationsstraat- Begin Stationsstraat.)

Toen ik daar die auto zag staan moest ik meteen weer terugdenken aan dat geweldig trieste auto-ongeluk uit 1931, waarbij drie dorpsgenoten de dood vonden. Er zijn nieuwe wetenwaardigheden over dat ongeluk te vermelden. (Home > Straten > Oude Groningerweg > Oude Groningerweg 4 Het Kerkhof)

Niet iedereen van u zal nog weten dat de plaatselijke ULO-school ooit begon op de zolder bij caf?Tent. De 90-jarige Frank van het Hof haalde wat herinneringen op aan deze speciale schooltijd. (Rubrieken > Persoonlijke notities > 36) Frank van het Hof: de ULO op zolder bij caf?Tent).

Tenslotte: op drie verschillende plaatsen is de pagina "Schoolstraat Winkelstraat" vernieuwd. U zult foto's zien van de Schoolstraat, zoals niemand van ons die ooit in werkelijkheid heeft gekend. Maar ook de afbeelding van een asbak, waarvan menigeen zal zeggen: "die hadden wij thuis ook" ( Home > Straten > Schoolstraat > Schoolstraat-5: Winkelstraat)

We spreken elkaar weer in mei!
01-05-2016 Net als alle gerenommeerde radio- en tvprogramma's hebben wij ook elk jaar een zomerstop. In mei is dan de laatste aflevering. Zo is dat bij ons ook. Normaal publiceren wij onze update de eerste zondag van de maand. Dat is deze keer meteen de eerste dag van de maand. Omdat het voorjaarsvakantie is, hebben we extra snel onze update geplaatst. Het hagelde en sneeuwde toch... Dus wie 'stiekem' hier al even eerder zijn hoofd om de hoek kwam steken, had kunnen zien dat bij ons mei al in april was begonnen!!

We hebben ons deze maand beperkt tot de invulling van drie van onze regelmatig terugkerende rubrieken. De update is daarom niet minder mooi! Als eerste hebben we, via haar zus, van Aaltje Hogenesch drie nieuwe groepsfoto's van de Bonnerschool en de ULO-school ontvangen. Het zijn foto's uit respectievelijk 1945, 1953 en 1955. En bij de foto van het derde elftal van 1959, die naar nu blijkt al uit 1957 is, zijn wijzigingen aangebracht. Alle namen zijn bekend, maar er zijn nog genoeg andere foto's over waarvan de namen van de mensen nog niet allemaal bekend zijn.(Home > Fotoalbum > Groepsfoto's)

Dan hebben we deze keer ook een uigebreide vernieuwing van onze advertentierubriek "Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden". Deze keer zijn er collages gemaakt van maar liefst 4 jaargangen. U kunt advertenties lezen uit respectievelijk 1901, 1910, 1930 en 1980. Er zitten weer mooie exemplaren bij! (Home > Bronnenhoek > Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden)

En ook de rubriek "Geknipt voor U" is weer uitgbreid met een drietal berichten. Wonderlijke, vragen oproepende en informatieve berichten door elkaar uit 1901, 1929 en 1959 over respectievelijk 'een raar sinjeur bij Hotel Braams', 'athletiek-wedstrijden' en een introductie van de nieuwe burgemeester van Gieten. (Home > Bronnenhoek > Geknipt voor U - Gieten in de kranten 1618 - 1995)

Wij gaan nu met zomerreces. Dat betekent niet dat we niets meer aan de site gaan doen. Maar voor ons betekent dat vooral het wegwerken van wat achterstallig onderhoud en zoeken naar nieuwe inhoud. Daar kunt u ons zoals te doen gebruikelijk bij helpen. U kunt ons gewoon op het gebruikelijke e-mail-adres bereiken. Ondertussen blijven we op Facebook natuurlijk lekker doorgaan. Daar telt onze groep al meer dan 950 leden!

We hopen dat we met ons allen een mooie zomer gaan beleven, dat de moestuin het goed doet en dat we een leuke vakantie zullen hebben. We hopen u in september weer in goede gezondheid aan te treffen. Tot dan!
02-10-2016 Normaliter beginnen we ons seizoen in september. Dit jaar is het in oktober. U kunt het beschouwen als een soort aanpassing aan de klimaatverandering, maar het is echt niet alleen vanwege het mooi nazomerweer geweest dat we nog niet terug waren. Achter de schermen is er veel werk verricht. Aan de ene kant hebben we wat achterstallig onderhoud weggewerkt, aan de andere kant zijn er ook een paar heel ambitieuze nieuwe items aan ons programma toegevoegd.

Eerst het achterstallig onderhoud. Al jarenlang waren we bezig met het overzetten van de oude groepsfoto's naar een nieuwe omgeving zodat de namen op de foto's ook kunnen worden bekeken in de nieuwe browsers en op mobiele telefoons en tablets. Als het goed is zijn we nu weer helemaal bij en kunnen we ook weer nieuwe groepsfoto's toevoegen. We rekenen in deze wel op uw medewerking. Want op heel veel van die groepsfoto's komen nog hoofden voor met de tekst "Wie ben ik?". Natuurlijk willen we zoveel mogelijk de namen op de foto's compleet hebben. Van de heel oude foto's zal dat steeds moeilijker worden, dus neem de foto's nog eens door met opa en oma.

Nu de nieuwe dingen. We hadden al jarenlang de rubriek "Geknipt voor U". Elke maand probeerden we drie nieuwe krantenberichten over/uit Gieten te presenteren en daarover iets te zeggen. Maar veel berichten spreken voor zichzelf. We hebben daarom besloten om de krantenberichten op een andere wijze aan te bieden. We gaan alle krantenberichten per jaar in een soort dia-show aanbieden. Via een tienjarenblok aan de linkerkant van het scherm kunt u het decennium kiezen waarin u eens wilt rondkijken. U zult dan op een pagina komen waarop u een jaargang kunt kiezen. Uiteraard zijn nog niet alle jaargangen gevuld, maar het aanbod zal in een rap tempo groeien. We zijn zelfs van plan om elke twee weken met nieuw berichten te komen. En dat geldt trouwens niet alleen voor krantenberichten. Ook advertenties en overlijdensberichten zullen op een gelijke wijze worden aangeboden. Dus voor de genealogische onderzoekers is er straks erg veel te halen hier. Ook overwegen we om de krantenberichten straks nog op familie- en straatnaam te ontsluiten. Dus volop werk aan de winkel hier.

Maar met al die arbeid verliezen we sommige dingen uit het oog. Wij bieden alle inhoud gratis, voor niks en noppes aan. We hebben geen subsidie. De site wordt betaald uit kleine en grotere giften van de bezoekers. Maar de bodem van onze geldpot komt in zicht. Het is daarom dat we voor het eerst sinds 2011 u weer eens expliciet willen vragen om een gift, opdat we ook in de toekomst de site kunnen onderhouden en nieuwe dingen kunnen bieden. Onze groep op Facebook telt op dit moment 976 leden. Als elk lid van die groep nu eens 1 euro zou overmaken, dan kunnen we zo weer een jaar of vijf vooruit. Voor 1 euro koop je tegenwoordig zelfs geen zakje patat meer. En zeg nu zelf waar heb je langer wat aan: een zakje patat of een levendige site over ons oude dorp? Daarom een vriendelijk verzoek om deze keer zeker even een bezoek te brengen aan onze vriendenpagina. Deze is te bereiken via de Homepage. Want daar staat de zin "Vriend worden van het Collectieve Geheugen? Daar leest u hoe u geld kunt overmaken en hoe wij onze inkomsten en uitgaven verantwoorden. Alvast dank voor uw bijdrage!

Wat is er in deze oktober aflevering allemaal te zien? Zoals gezegd kunt u ronddolen in de nieuwe rubriek met oude krantenberichten. Hoe komt u daar? (Home > Bronnenhoek >"Krantenberichten door de jaren heen".) Daar ziet u dan ook met een de andere nieuwe rubriek "Overlijdensberichten" staan. In diezelfde Bronnenhoek hebben we dan ook nog de rubriek "Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden"

Naast de al bestaande groepsfoto's hebben we via Facebook van Ivonne Spieard ook een mooie groepsfoto gekregen van een handbalploeg uit 1976: (Home > Fotoalbum > Groepsfoto's > 1970-1979)

Facebook is sowieso een mooie bron geworden voor nieuwe aanwinsten op onze site. Zo hebben we een mooie foto gekregen van Alie Zwinderman over het diplomazwemmen in het zwembad in 1955: (Home > Straten > Het Zwanemeerbos > Het zwembad b)

Wie herinnert zich nog onze oude groentenboer Jintes? Hoe zag die er ook alweer uit? En die pony van hem? Hij deed mee in een van de vele optochten. We hebben er een foto van. (Home > Specials > Koninginnedag > Koninginnedag 3)

Op de ULO/Mavo werden vroeger sportdagen gehouden. Naast veel plezier werd er ook 'op leven en dood' gestreden om de beker op de vijfkamp. De kampioenen werden bijgeschreven op een erelijst. Toe we in mei nog een laatste bezoek aan de oude school brachten zagen we die lijsten hangen. Harry Driever heeft ze mee naar huis genomen en heeft ze gefotografeerd. Ze zijn te zien in een special. (Home > Specials > Sporthelden van de ULO-school)

Tenslotte nog een bijdrage uit Roosendaal in de rubriek ? "Moeilijke kwesties". We buigen ons weer over de vraag is dit wel de Wemenweg?? (Home > Rubrieken > Moeilijke kwesties > Kwestie 7: Is dit wel de Wemenweg???)

Dat is het voor deze maand. En zoals gezegd: halverwege deze maand zal er in de krantenrubrieken alweer updates komen!!
06-11-2016 Het was bij de vorige update dat wij u vertelden van de krappe kas van Het Collectieve Geheugen van Gieten. Om precies te zijn was er nog €11,59. Een korte, doch krachtige fondwervingscampagne heeft er in geresulteerd dat we op dit moment weer €478,09 in de buus hebben! Allen hartelijk dank. Niet alleen kunnen we zo weer een tijdje verder, maar het is ook fijn om te vernemen dat de website door u nog steeds gewaardeerd wordt. En dat geeft ons weer de energie om ermee door te gaan. Overigens blijven alle bijdragen, groot of klein, natuurlijk uiterst welkom!

Genoeg over het geld - daar houden we nu weer een tijdje over op. We gaan naar de eerste update onder het wintertijd-regime. Is er bij u sprake van enige ontregeling? Bij ons niet, want we zijn er gewoon weer op de eerste zondag van de maand. En ik vind zelf het deze keer wel weer een hele mooie 'aflevering'.

Ooit begon ik de site in 1998 met een pagina over de Spekstoep. Bijna 18 jaar later is er aan deze pagina weer wat gesleuteld. Want ik kwam erachter dat op die pagina nog niets was gezegd over de voormalige bakkerij. Nu dus wel! (Home > Straten > Spekstoep > Spekstoep-1 vooraan in de Spekstoep). Toen we toch in de Spekstoep waren gingen we ook een andere pagina over de Spekstoep nog even op twee plaatsen aanpassen. Echt even de hele pagina opnieuw doorlezen! (Home > Straten > Spekstoep > Spekstoep-2 Tip Spekstoep-Oude Wildervanksterweg).

Een laatste gewijzigde straatpagina is er ?n van de Asserstraat. Er is meer over het Nutsgebouw en de bibliotheek die aldaar was gevestigd. (Home > Straten > Asserstraat > Asserstraat-2).

We hebben u al eens eerder een vooroorlogse brochure van het VVV laten zien. Op diezelfde pagina laten we u nu een nieuw voorbeeld van toeristiche dorpsmarketing uit 1928 zien. (Home > Bronnenhoek > Aan de oude Brink...)

We hebben weer twee nieuwe jaargangen met krantenberichten op een rijtje gezet. We gaan eerst 20 berichten lezen in de krant van 1930, om vervolgens door te stomen naar 11 berichten uit 1990. (Home > Bronnenhoek > "Krantenberichten door de jaren heen")

Voor wat betreft de advertenties gaan we terug naar de middelste oorlogsjaren. Nieuw zijn de advertenties uit 1942, 1943 en 1944. Ik vind dat toch wel mooi om te zien. Aan de ene kant merk je aan advertenties dat het oorlog is (inleveren van radio's, campagne van het Arbeidsfront), maar anderzijds laten de advertenties zien dat ook tijdens de oorlog het normale leven in Gieten gewoon door ging. Soms zijn de advertenties even hilarisch als onbegrijpelijk - althans voor mij. Wat te denken van B. Speelman die een "extra afgezoogd varken heeft, waarvan de biggen zijn verslagen" of iemand die 'een eerste klas neurende derde kalfskoe" van de hand wil doen. Ga naar (Home > Bronnenhoek > "Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden").

Tenslotte gaan we weer fris verder met de rubriek groepsfoto's. We hebben twee groepsfoto's van muziekbands uit de jaren dertig (1937 en 1939) en twee klassenfoto's uit recenter tijd. De leerlingen van klas 2 uit 1967 en klas 5 uit 1971 zijn inmiddels vijftigers. Herkent u ze nog? (Home > Fotoalbum > Groepsfoto's)

Om even in de stijl van de oude advertenties af te sluiten "Toont uw belangstelling en laat dezen dag niet nutteloos voorbijgaan". We wensen u veel plezier!
04-12-2016 December alweer. Afgelopen week, 1 december vierden we de achttiende verjaardag van deze website. We hebben deze keer onder meer een klassenfoto van de Bonnerschool uit 1997. En deze site is van 1998. Dus de site kan zelf inmiddels bijna worden weggezet in zijn eigen onderwerp! Maar we stoppen er nog lang niet mee. In ieder geval kunnen we met alle giften de site nog jarenlang in de lucht houden. Maar het is wel de laatste aflevering van het jaar 2016. We maken ons op voor het heerlijke avondje, de kerstballen en de oliebollen. Onderwijl kunt u nog eens rondbladeren op deze site. Maar eerst de nieuwe dingen natuurlijk.

Aan de Asserstraat staat het voormalige waterschapsgebouw. In het kader van de bouw daarvan is er een leuke anekdote met betrekking tot smid Hennie Dijkhuizen (Home > Straten > Asserstraat > Asserstraat 1)

Dan gaan we door naar Boddeveld. Ter hoogte van de Wendeling was vroeger een weiland en hadden we uitzicht op de melkfabriek. Kijk maar: Home > Straten > Boddeveld > 2) Boddeveld bij Bonnen)

We maken het rondje even af. Want in Bonnen is er een nieuwe foto te zien van de oude melkfabriek. (Home > Straten > Bonnen > Bonnen 2: De melkfabriek)

Dan keren we op onze schreden terug en gaan een kijkje nemen op de Hondsrug. Er werd en wordt veel getekend en geschilderd daar boven op die bult. (Home > Straten > De Hondsrug > Hondsrug van beeldende kunstenaars)

Tenslotte maken we onze rondrit door het dorp compleet met een visite aan het station. Er is een mooie nieuwe foto van het stationsgebouw geplaatst. (Home > Straten > Stationsstraat > Stationstraat-3 Station Gieten (2)

Dat wat betreft de vernieuwing van de stratenpagina's. Maar we hebben ook nog de vernieuwing van de vaste rubrieken. We laten u de nieuwtjes uit de krant van het jaar 1950 zien. (Home > Bronnenhoek > "Krantenberichten door de jaren heen")

En voor de advertenties gaan we terug naar de 19e eeuw. U ziet annonces uit 1840, 1850 en 1860. Tegenwoordig ligt de vogelgriep op de loer, maar wist u dat in 1860 er in Gieten pokziekte onder de schapen was? (Home > Bronnenhoek > "Hoe Gieters door de jaren heen adverteerden").

En zoals eerder al aangekondigd. In de rubriek Groepsfoto's twee foto's van de Bonnerschool. Het zijn de hoogste klassen uit respectievelijk 1974 en 1997! (Home > Fotoalbum > Groepsfoto's)

Hier moet u het dit jaar mee doen. Kunt u zo lang niet zonder ons? Via Facebook houden we elkaar ook een beetje op de hoogte. U kunt er nog gemakkelijk bij. We tellen in onze groep bijna 1000 leden. Nu al wensen we iedereen een hele fijne decembermaand. En nu natuurlijk ook al de beste wensen voor het jaar 2017!