14-01-2001 Alweer lekker ingewerkt in 2001? De eerste vernieuwing in het nieuwe jaar is er nu ook gekomen. We pakken meteen flink multimediaal uit. We gaan met een foto terug naar 1907, met het geluid gaan we terug naar 1976. Dus maar snel naar het foto-album. En daarna kunt u naar de Brink-pagina via "The House" even terug naar de verbouwingsperikelen uit de periode 1974-1976 surfen. Gieten gaat zich thans ook massaal begeven op de aanbodzijde van het Internet. Zowel de Stichting Welzijn Aa en Hunze als Volleybalclub Oostermoer hebben zich met een eigen respectabele site gemeld. Kijkt u maar bij de links.
28-01-2001 Het is in de tussentijd winter geweest.'Parel van de Hondsrug' hoorde ik een tv-verslaggever over Gieten zeggen in zijn verslag van de schaatsmarathon op de ijsbaan. Naast de jaarlijkse reportages over het fietscrossen bij het zandgat van Jonker, blijkt ook de marathon te kunnen rekenen op gegarandeerde tv-aandacht. Gaat u er bij die gelegenheden ook altijd even voor zitten of er nog bekenden in beeld komen? Of Jantienus zijn gezicht nog even laten zien? In de tweede vernieuwing van dit jaar heb ik een nieuwe pagina gemaakt binnen de Stationsstraat. Van Joke Meertens kreeg ik nog een paar mooie foto's van haar (voor)ouderlijk huis. Via Stationsstraat naar 'Timmerbedrijf Meertens'. Ook een nieuwe persoonlijke notitie van iemand die al niet meer onder ons is. Ook dat is mogelijk binnen het Collectieve Geheugen.
11-02-2001 Veel ingezonden materiaal vandaag. Clara van Dijk en Tonnie Knoop waren de hofleveranciers. Wat hebben deze twee ex-Gieters met elkaar gemeen? Dat ze beiden aan de Asserstraat hebben gewoond! Dus u hoeft geen groot denker te zijn om te voorspellen waar de twee nieuw toegevoegde pagina's over gaan. Gaat u maar naar de verzamelpagina van de Asserstraat en kiest u voor "Asserstraat 2" en "Bloemenhuis Van Dijk"
16-02-2001 Alweer een 'update'? Inhoudelijk niet zo'n geweldig grote: een kleine toevoeging op de pagina van het Stationskoffiehuis. Er is echter meer veranderd in de wijze hoe je op de betreffende pagina van de Stationsstraat kan komen. Een aantal mensen heeft mij in de afgelopen tijd gemeld dat zij het overzicht wat kwijt raken. Ik heb geprobeerd een nieuwe werkwijze in te voeren, maar tegelijkertijd toch veel van de eenvoudige en ouderwetse charme van deze site te behouden. In principe zijn nu alle rubrieken en verzamelpagina's bereikbaar vanaf de Homepage. Ik heb daar twee zogenaamde dropdown menuutjes ingebakken. Je selecteert een rubriek of een straat, klikken, en daar ga je... Via de homepage kunnen ook als vanouds de wijzigingen worden aangeklikt. Alleen de wijzigingen vanaf 2000 zijn nu nog vermeld. Op de afzonderlijke pagina's kun je terug naar de bovenliggende verzamelpagina of naar de homepage. Een aantal wat meer verborgen pagina's heb ik ook rechtstreeks bereikbaar gemaakt via de verzamelpagina's. Ik verneem graag uw reactie op al deze veranderingen. Ik hoop dat het overzicht op deze wijze weer wat terug is.
26-02-2001 Het afgelopen weekend heb ik weer eens een inspectietocht gemaakt door Gieten. En waar ik deze keer van schrok? Een grote lichtbak aan de gevel van de Gieterschool met daarop: "Politie". Op het erf een aantal geparkeerde politieauto's. De school blijkt politiebureau geworden te zijn! Daarom acuut een aantal foto's toegevoegd aan het fotoalbum. Heeft u al gezien dat ik de discussieplaats weer voor even geopend heb? Net als in Groningen wil ik graag de mening weten van de bewoners over de 'kleurstelling' van deze site. In het eerste keuzemenuutje kunt u er voor kiezen om naar 'discussie' te gaan. Nog altijd heet die plaats,net als twee jaar geleden, Onder de groene linden - bij de dorpspomp. Ik ben benieuwd of de assertiviteit van de Gieters op internet inmiddels net zo groot is als vroeger langs het voetbalveld of in de Ponybar!
05-03-2001 Op 16 maart 1999 maakten we in deze schakel al gewag van de activiteiten van de Taliban. Ze zijn nu weer in het nieuws. Ze willen twee enorme boeddhabeelden opblazen. De hele wereld in rep en roer. Alsof dat volk ook niet hetzelfde zonder scrupules met mensen doet! Het nieuws is wel eens vaker een beetje uit evenwicht. Volendam en Enschedé zijn natuurlijk heel erg. Maar ook in El Salvador, India en Mozambique leven mensen die op gelijksoortige wijze door leed worden getroffen. Enschedé en Volendam zijn natuurlijk dichterbij, maar de aantallen slachtoffers in die verre landen zijn vele en vele keren groter.
Heeft u de zaterdag jongstleden in de Volkskrant de 'analyse' van Frans van Schoonderwalt van de Gieter schoolstraat gelezen? Een beetje triest verhaal! In het Collectieve geheugen zetten we tegenover al deze culturele treurigheid vandaag iets positiefs neer. De Bonnerschool heeft oog voor de waarde van de cultuur uit het eigen verleden. In oproepen/agenda kunt u lezen van het unieke project dat zij uitvoeren. Op 15 maart vindt een belangrijke activiteit uit dit project plaats. Tevens kunt u kennismaken met hun nieuwe website. Deze is ook opgenomen in de rubriek 'Link jij mij? - dan link ik jou'. Naast de site van de Bonnerschool is ook de site van het vierde elftal van de voetbalclub Gieten daarin opgenomen!
10-03-2001 Het liekt ja wel 'n gekkenspul: Alweer een vernieuwing. Voor nieuwelingen heb ik op de homepage een 'gebruiksaanwijzing' gemaakt. Ik hoop dat dit een snel overzicht geeft van de mogelijkheden die er op deze site zijn. Ook twee splinternieuwe pagina's binnen de Asserstraat: over het café van Piet Huting en de ronde van Nederland 1965. Maar vergeet niet om ook de pagina van de Bonnerschool van afgelopen maandag binnen oproepen-agenda te bekijken. Het zou jammer zijn als u dit spektakel zou missen.
25-03-2001 Zomertijd, maar deze week nog in de sneeuw over straat. In Gieten ook? En volgt u ook angstvallig het spoor van de aanstormende MKZ? Wat een boel versluierd taalgebruik in de mediareportages. Vindt u ook niet? Ik zeg hier in de Randstad altijd vol trots dat ik afkomstig ben van het boerenland. Gelukkig opgegroeid tussen de koeien met de geur van stront en persvoer om mij heen. Maar dit heet ineens agrarisch gebied waarin mensen uit agrarische milieus wonen. Geen koeien, maar runderen. Niet doden, maar ruimen. Zelfs de boeren zelf doen er aan mee. Zij noemen zichzelf bij voorkeur ook agrariërs of (melk)veehouders. Wat is er mis met de naam boeren? Ik hoop van harte dat al die rottigheid snel weer voorbij is. Maar vanaf het begin heb ik al niet begrepen dat die beesten niet gewoon ingeënt worden. Dan is er toch helemaal niks aan de hand? De export komt dan in gevaar? Tja...
Snel terug naar de goede oude tijd van Gieten. Terloops is het wel eens in het collectieve geheugen aan de orde geweest: de padvinders van Gieten. Dat er een Ben van Eysselsteyngroep was, dat meester Pots daar een belangrijke rol in speelde. Ik kreeg van Tonnie Knoop vorig jaar wat materiaal aangeleverd, en ik vroeg hem toen of hij zelf niet het verhaal erbij kon vertellen. Want ik wist daar niets van. Vandaag kunt u de resultaten van zijn onderzoek bekijken. Dat velen zijn voorbeeld mogen volgen. Zijn bijdrage is te vinden binnen de persoonlijke notities. Verder doet ook Wim Hartman binnen oproepen-agenda een beroep op uw medewerking. Dat was het voor deze keer. De champagne staat klaar: passeren we vandaag de 10.000 bezoekers grens??? Nog eens wat anders dan de AEX!
03-04-2001 U heeft er via andere kanalen misschien al van gehoord. Het was op de radio en het stond in de krant: Het Collectieve Geheugen komt met een feuilleton. Oud Gietenaar Gerard Nijenhuis was gaarne bereid zijn medewerking te verlenen om zijn roman "Het jaar van de Ooievaar" op Internet te plaatsen. Wie Gerard Nijenhuis is en wat hij allemaal heeft gepubliceerd is te lezen via de speciale Nijenhuis-pagina. En natuurlijk is ook het verhaal zelf via deze pagina te bereiken. U kunt daar komen door in het bovenste menu op de homepage voor de rubriek Feuilletonte kiezen.
07-04-2001 Naast de tweewekelijkse publicatie van de feuilleton gaat ook al het andere gewoon door. Vandaag staan de vernieuwingen in het teken van de muziek en Pasen. In het fotoalbum kunt u foto's (32 + 33) aantreffen van zowel de drumband als de blaasafdeling van 'de Harmonie'. In het kader van het Pasen niets over "Haontie op 'n stokkie" (bestaat dat nog ? en was dat ook niet met Palmpasen?), maar over het bouwen en branden van het paasvuur. Opnieuw een persoonlijke notitie van Tonnie Knoop. Hij is in topvorm en is, dat ik verzeker ik u, nog lang niet uitgeput! Natuurlijk kunt u zijn herinneringen nog volop aanvullen. Daar reken ik op! De rubrieken fotoalbum en persoonlijke notities zijn vanaf de homepage via het bovenste menu te bereiken.
14-04-2001 Dit is nog eens een goed begin van het paasweekeinde: de tweede aflevering van Het jaar van de ooievaar staat erop. Maar ook moet u nu verplicht "Gieters puzzelen het werk uit" lezen. Want daar zijn we ook mee begonnen. Leest u kritisch mee. En u levert toch ook uw bijdragen?? Het gemakkelijkste is als u zich aanleert om via het bovenste menu op de homepage voor de rubriek Feuilleton te kiezen. Inmiddels is er ook een foto van een Gieter paasvuur geplaatst op de pagina die vorige keer is toegevoegd. Dus daar moet u ook nog even naar toe. U heeft het er maar druk mee!
28-04-2001 Een vernieuwing in twee etappes: vandaag krijgt u al een vernieuwing met een eerste pagina over de Eexterweg. Het spreekt vanzelf dat deze bereikbaar is via de homepage en bij de straten te kiezen voor Eexterweg. Op 30 april of op 1 mei, ik weet het nog precies, volgt dan weer een nieuwe aflevering van Het jaar van de ooievaar, een nieuwe uitpuzzelpagina en een bijdrage in het kader van het 4-5 mei-gebeuren. Tot slot wil ik u aanraden om eens een kijkje te nemen op de site van Roderik. Hij wil daar alle Gieter internetactiviteiten samenbrengen. Op zich een lovenswaardig streven, en misschien kunt u daar ook uw bijdrage aan leveren: www.gieten.net (is inmiddels een 'dode link')
01-05-2001 Zoals beloofd, drie dagen na de vorige vernieuwing, alweer een update. Vandaag eerst een persoonlijke notitie van Hendrik Huizing uit Sneek. Dit plaats ik als de jaarlijkse bijdrage aan het 4-5 meigebeuren: een oorlogsherinnering.Verder alweer de derde aflevering van onze feuilleton. Tenslotte: in het fotoalbum staat een klassefoto uit 1961 (foto 19) waarvan we de namen nu bijna compleet hebben. Er blijft één mysterieus persoon over. Kijkt u nog eens goed. Wie is die jongen toch?
14-05-2001 U moet vandaag even goed opletten. U kent als rechtgeaarde Drent natuurlijk het gezegde "Wie wat bewaart, die heeft wat". Ik ga er voor een aantal weken tussenuit. En omdat Het collectieve geheugen van Gieten een amateuristische site is, zal die gedurende die tijd ook gewoon stil liggen. Maar onze feuilleton dan? Ik hoor het u denken! Wel ik geef u wat krediet. Vandaag niet alleen aflevering 4, maar ook alvast aflevering 5 die officieel pas 1 juni geplaatst zou worden.Wie zich kan beheersen wacht gewoon tot die datum. En wie zich niet kan inhouden, die moet dan lange tijd zonder doen. Dat is dan eigen schuld! Ook is de 'ooiveaar-puzzel' weer wat verder uitgewerkt.Doorheen de gehele site zijn aanvullingen en verbeteringen van u aangebracht. Bijvoorbeeld de herinnereringen aan onderwijzers op de Gieterschool en een aanvulling bij foto 33. Naast dit alles is er ook nog een nieuwe Eexterwegpagina. Met voor u allen de zomeropdracht: waar is de kip die ooit voor het politiebureau stond gebleven? Wie heeft er een foto van? U kunt gewoon uw bijdragen en mail blijven sturen. Dat wordt allemaal 'op afstand' gelezen. Ik hoop dat u de komende tijd goed weer zult hebben.
17-06-2001 Goeiedag, zeg! Bijna vijf weken heb ik genoten van zon en zwoele zomeravonden. Ik ben nu anderhalve dag terug in Nederland. De bliksem flitst, het onweer knalt en de regen valt bij bakken tegelijk uit de lucht. Het zal bij u wellicht niet anders zijn, althans voor het Nederlandse contingent bezoekers aan deze site. Want in Tonga zal dat wel meevallen... Ik heb snel even de volgende aflevering van de roman van Gerard Nijenhuis erop gezet. We gaan op bezoek naar 't Holt. Zeg maar de Veenhof en worden we getrakteerd op een aantal Drentse gewoonten en karaktertrekken.
23-06-2001 Breekt in Nederland de zomer door? In ieder geval moet het traditioneel met de TT toch warm en zonnig zijn? Want dat zijn toch de verhalen? Mussen die dood uit de bomen vallen, boeren die een glas koud water voor een gulden aan de man brengen? Volgende week is het weer zover. In vroeger dagen brak in de week voorafgaand aan de TT de koorts in Gieten al uit. Fantastische herinneringen en foto's vandaag. Aan de TT in Gieten (In menu straten: special TT-in Gieten) en met foto 34 uit het foto-album gaan we naar de TT-mars van 1969. In wens u allen veel plezier met de Gieter TT en als u nog altijd liefhebber bent, ook met de TT-races op 30 juni!
01-07-2001 De helft van het jaar zit er alweer op. 't Was gisteravond zeker wel koud bij de rotonde, na afloop van de TT? Staat "Rooie Tinus" daar dan nog altijd met een ijsco-kar? Dan heeft hij vast geen goede zaken gedaan, want het was meer weer voor een puutie patat. Nee, de mussen vielen gisteren vielen beslist niet van de warmte uit de boom. Is het trouwens waar dat er in Gieten tegenwoordig minder mussen zijn dan zo'n 25 jaar geleden? Dat is mij verteld. Vandaag in het Collectieve Geheugen alweer de zevende aflevering van de feuilleton. Een kijkje in het leven op de boerderij van Oldenhuis op de Brink.
09-07-2001 Nu is de vakantie voor de meesten van u ook begonnen. Dat u het maar goed mag hebben. Wij blijven op deze site gewoon doortimmeren. Er is een nieuwe straat aan het geheel toegevoegd: Ambachtsstraat. Ik heb de spelling van deze straat uit het telefoonboek overgenomen. Dus als er mensen zijn die trek hebben in een discussie daarover, dan zal ik die met elkaar in kontakt brengen. U kunt de straat gewoon via het menu "Kies een straat" kiezen. Staat vanwege zijn vooraanstaande positie in het alfabet ook hier bovenaan. Komt u ook allen nog eens met nieuwe bijdragen? Ik ben ook nog steeds benieuwd naar de verblijfplaats van 'de kip' voor het oude politiebureau.
15-07-2001 En ook de afleveringen van het boek van Gerard Nijenhuis blijven in uw vakantie gewoon verschijnen. Deel 8 alweer: Oldenhuis wordt burgemeester van ons dorp.
21-07-2001 Deze week oud en nieuw materiaal door elkaar. Ik heb een stationsstraatpagina herzien en daarvan een nieuwe Kapper Klingenbergpagina afgesplitst. Met nieuwe foto's.(Kies een straat > Stationsstraat > 7- Kapper Klingenberg) Tevens komen we terug op een oproep van 25 maart jongstleden. Wim Hartman vroeg om een foto van het café in Bonnen dat vroeger op de plaats van zijn woning heeft gestaan. Hij is er! (Kies een rubriek > Oproepen/Agenda). Tenslotte is ook de puzzelpagina, de 'Gieterse uitleg' van het boek van Gerard Nijenhuis uitgebreid. (Kies een rubriek > Feuilleton > 4 - Gieters puzzelen het werk uit). U ziet het is voor u ook een hele puzzel. Maar vanaf de indexpagina kan u direct naar al die onderdelen flitsen! Tot de volgende keer maar weer.
01-08-2001 Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van onze feuilleton. Een korte deze keer, want we hebben het allemaal veel te druk met het zomeren. Voor wie toch ook in deze warme periode niet achter de pc weg te slaan is heb ik nog een interessante link. Is opgenomen in "link jij mij? - dan link ik jou" rubriek. Het is een onderdeel van de genealogische site van Hans Homan Free. Hij heeft daarop een bevolkingsreconstructie van Gieten in 1798 opgenomen. (Ook Gieterveen, Bonnen, Bonnerveen en de Veenhof). Alleen jammer dat de kaarten, waar iedereen nu precies woonde nog niet gepubliceerd is. Dat komt nog.
11-08-2001 Ik merk dat u allen langzamerhand weer terug komt van vakantie. Ik hoop dat u het fijn heeft gehad. U kunt er weer tegenaan in het leven van alledag. Vooreerst moet het weer doen met de reisjes in de tijd. Ik neem u deze keer mee naar een nieuw deel van de oude Ambachtsstraat. Boerderijen en Hemmo Por kunt u bereiken via "Kies een straat", of vanaf de Index op de homepage. Ik wens u weer veel plezier. Komt u binnenkort ook weer met nieuw materiaal??
15-08-2001 Ik ben juist terug uit Gieten en heb gezien dat ze bij de Bonnerschool nu een echt hunebed gebouwd hebben. Fantastisch gezicht! Daarna ook even op studiereis geweest naar de Veenhof, want er komt nu weer een nieuwe aflevering aan uit onze feuilleton. We maken kennis met Geert Jalving.
01-09-2001 Er zijn (oud) dorpsgenoten die zich zorgen maken. Al twee weken niets mieuws op deze site! Lieve mensen, ik heb het druk met andere dingen. Maar het is wel iets waar ik mij zorgen over maak: de toekomst van 'Het Collectieve Geheugen'. U laat mij weten dat u het allemaal zo mooi vindt. Maar, hoe moet het verder? Ik zou niet alleen van u graag nieuwe bijdragen willen ontvangen, maar ook ideeën hoe het verder moet. Voor wat, hoort wat!!
Maar ondewijl gaan we gewoon verder, want naast een nieuwe aflevering uit de feuilleton, heb ik voor u ook nog een nieuwe toevoeging in het fotoalbum: Van Knop tot Bloem in 1968!!!
15-09-2001 Het is een bizarre wereld waarin wij leven. De terroristische aanslagen in Amerika houden onze gemoederen bezig. Weinigen zullen de gedachten bij het het oude en rustige Gieten van weleer hebben. Toch kom ik met een vernieuwing van Het Collectieve Geheugen. Er zijn ook dingen die 'gewoon' door draaien...
Op de site van Radio Drenthe staan een aantal radiodocumentaires over Udema en de spoorlijn Assen-Stadskanaal. Deze heb ik als links op mijn site aangebracht. In het verhaal over de spoorlijn vertelt Klamer Bos over het station van Gieten, en maakt daar ook melding van het feit dat daar in het midden van de jaren zestig de buizen van het aardgasnet werden afgeleverd. Daarvan heb ik in het fotoalbum een aantal foto's opgenomen. En natuurlijk alweer een nieuwe aflevering van de feuilleton. Wat moet u allemaal bekijken? Stationsstraat (station), Udema-2, het fotoalbum en de feuilleton. Als u dat allemaal bekeken heeft, dan bent u weer helemaal bij!!
27-09-2001 Voordat ik vanmorgen op pad ging om ergens een weekje frisse lucht te gaan happen heb ik u voor u nog even de nieuwe aflevering van onze feuilleton geplaatst. Die wil ik u niet onthouden. Alevering 13 alweer. Volgt u het nog?
15-10-2001 Het heeft even geduurd, maar er staat nu toch een nieuwe pagina op. Af en toe dan horen we vanuit de omgeving verhalen over pc-crashes of ander gelijksoortig onheil. Ik was nu ook door dat onheil getroffen. Gelukkig is nu weer een en ander gerepareerd en kan ik u de pagina "De Schoolstraat als winkelstraat" aanbieden. Wat schreef Frank van Schoonderwalt in de Volkskrant van 3 maart j.l.? "Ochtend in de Schoolstraat van Gieten. Deze Schoolstraat had beter Winkelstraat kunnen heten". Maar er zijn altijd al behoorlijk wat winkels in deze straat geweest. Kies vanuit het menu straten: Schoolstraat en op de verzamelpagina het fotootje met "Schoolstraat-winkelstraat". En omdat het alweer 15 oktober is, natuurlijk ook weer een nieuwe aflevering van de feuilleton.
01-11-2001 Het is tijd voor het volgende deel van onze feuilleton. Gerhard is er vandeur gaon, en de burgemeester drinkt een borrel in "the House", althans in de toenmalige pastorie bij dominee Wiegers. Zeg maar bij dominee Boonstra. De dominee die in Gieten ooit de leiding had over de "Gieter Saxophone Jazz", een swingende jazzband. Er zit nog steeds muziek in het verhaal.
10-11-2001 U moet deze keer wat rondhuppelen op deze site. Er is aan de laatste schoolstraat-pagina nog een foto van de markt en wat tekst toegevoegd. Daarnaast is er een klassefoto uit 1963 in het fotoalbum toegvoegd. Een nieuwe, omdat het mysterie(?) van de foto uit 1961 (foto 19) nu opgelost lijkt. Dus daar ook nog ven kijken. Baike Klingenberg en Gien Meertens noemen onafhankelijk van elkaar een vrijwel gelijkluidende naam. Verder nog wat vervelends: de pc-crash van mij heeft ook tot gevolg gehad dat ik al uw emailadressen kwijtgeraakt ben, maar ook een groot deel van het materiaal dat u mij in ongeveer het afgelopen jaar heeft toegestuurd. Voorzover dat op deze site nog niet gebruikt is.
15-11-2001 De zestiende aflevering van de roman Het jaar van de ooivaar van Gerard Nijenhuis is geplaatst. We zijn immers alweer halverwege de maand. De Kleine Gerard vindt het maar niets dat de oude boerderij plaats moet maken voor een nieuwe burgemeesterswoning In het echt de latere veeartsenwoning aan de Brink! Dit zou eigenlijk allemaal te lezen moeten zijn in de rubriek "Gieters puzzelen het boek uit". Mij ontbreekt het op dit moment aan voldoende tijd om dat allemaal even mooi in orde te maken. U heeft nog heel wat tegoed!!
25-11-2001 Al in begin 1999 en ook al in het begin van 2001 hebben we in de Schakel al eens over de gruwelijke daden van de Taliban gesproken. Inmiddels blijkt iedereen de Taliban te kennen. Maar wat ik nog nooit wist: dat ineens de Taliban meervoud blijkt te zijn. Dus het is: de Taliban zijn en niet de Taliban is inhumaan. Nooit te oud om te leren
De feestdagen komen er alweer aan: 1 december het driejarige bestaan van deze site, sinterklaas en dan ook alweer kerst en oud en nieuw. Overal zien we in het land de kerstkaarten al in de verkoop liggen. Het Collectieve Geheugen kan niet achterblijven. Mans Kwak heeft een speciale kaartenwinkel voor u geopend. U kunt nu uw wensen aan anderen op een kaart uit Gieten versturen. Kies daarvoor op de homepage gewoon "Verstuur een kaart uit Gieten". Krijg ik ookéén van u?
01-12-2001 (Iets verlaat - problemen bij provider bij het opladen!)
Vandaag bestaat de site precies 3 jaar! En elk jaar kijken we dan even naar de statistieken. Telde de in 1999 de topmaand nog 385 bezoekers, in 2000 werden er in één maand al eens 515 bezoekers geteld. Maar door de ruime publiciteit op radio en in de krant bij de publicatie van de eerste aflevering van de feuilleton "Het jaar van de ooievaar" verbleekten deze maandcijfers. In mei 2001 werden maar liefs 1174 bezoekers geteld. 17 april was de drukste dag: 62 bezoekers. Het totaal stond op 1 december 1999 op 2479 bezoekers, in 2000 op 7388. We zijn nu dus weer een jaar verder. Op 20 november zijn we door de 16.000 bezoekersgrens heengeschoten. En bij de overgang van 30 november naar 1 december stond de teller op 16.288 bezoekers. Dus meer dan een verdubbeling ten opzichte van de voorgaande twee jaren. Mensen, lees eerst de 17e aflevering van onze feuilleton, stuur daarna een feestelijk kaartje vanuit de winkel van Mans Kwak (inmiddels een dode link), en ga daarna allemaal naar het café en drink een borrel op dit feestelijk gebeuren. Proost!
15-12-2001 We racen al aardig naar het einde van het jaar. Ik schrok vanmorgen toen ik de datum op de krant zag. Verdikkie, dacht ik, alweer 15 december. Er moet weer een nieuwe aflevering van het jaar van de Ooievaar worden geplaatst. Kijkt u verder ook nog eens op de pagina's van de Spekstoep en die van 'de moeilijke kwestie' van de weg naar Wildervank. Henk Wilms is teruggekomen op zijn eigen oplossingen van twee jaar geleden over het betreffende huisje...
Tenslotte ook nog aandacht voor een oproep voor een fotomanifestatie van de Gieter Amateurfotografen. Kijk daarvoor vanaf de homepage bij de rubriek Oproepen-Agenda.Bijna kerstfeest. Loopt bij u de gewone brievenbus ook over van de kerst- en niuwjaarskaartjes. Blijkbaar willen we rond deze dagen toch nog eens van elkaar laten horen, ook al zien we de betreffende personen al jaren niet meer. Het leek mij een goed moment om ook maar eens een gastenboek op het Collectieve Geheugen te introduceren. Ik heb dat altijd een beetje afgehouden vanwege de grote hoeveelheid reclame die je dan krijgt en omdat ik altijd een beetje sceptisch ben over de bereidheid van de bezoekers om een berichtje achter te laten. Nu ik een advertentieloos gastenboek heb gevonden wil ik het -op veler verzoek- dan toch maar eens proberen. Vertel de andere bezoekers maar dat u hier ook geweest bent! En misschien treft u nog oude vrienden en kennissen. En wie weet waar dat weer toe kan leiden... Mooie kerstgedachte. Ik wens u een hele prettige kerst en een heel gelukkig nieuwjaar.

Reacties: