02-01-2000 Daar zitten we dan in het ooit zo magische jaar 2000. Eigenlijk helemaal niet zo bijzonder, vindt u wel? Het ziet er allemaal nog net zo uit als in de vorige eeuw. Ik wens u allen veel goeds toe in het komende jaar. Ik hoop dat u het Collectieve Geheugen van veel nieuw materiaal gaat voorzien. Er is vandaag weer wat nieuws te beleven. Klamer Bos heeft alweer een boekje geschreven. Over 'The House'. Hij wil dit laten aankondigen via Oproepen/Agenda. Ter gelegenheid daarvan heb ik tevens een eigen House-pagina opgenomen. Toevallig kon ik één van de oprichters van 'The House' een preview van deze pagina geven. Hij wilde daar nog wel even een kleine aanvulling op geven. Een persoonlijke notitie van Henk Kinds. Als u ook omtrent wat dan ook uit het Collectieve Geheugen een persoonlijke notitie wilt maken, dan stel ik daar met alle plezier ruimte voor beschikbaar.
17-01-2000 U heeft met z'n allen tijdens de jaarwisseling flink reclame gemaakt voor de site. Ik merk de extra toestroom van bezoekers. Dat is mooi. Het verhoogt de morele druk tot een regelmatige vernieuwing van het geheel. Maar aan de andere kant moet ik natuurlijk ook niet te snel al m'n kruit verschieten. De uitputting komt dan naderbij. Niet van mij, maar van het onderwerp en de foto's bedoel ik. Tenzij... U weet wel wat ik wil zeggen. U bent aan de beurt. Overigens ligt er nog wel iets moois op ons te wachten. Vandaag een vernieuwing en uitbreiding van een Stationsstraat-pagina, alsmede een oproep uit het verre Nieuw-Zeeland.
31-01-2000 "En Geert Alting gung veur twee Old Maccies met naor Sleen", zo luidde in het begin van de jaren vijftig het refrein van een tophit uit Spekstoep en Omstreken. Het was afkomstig uit het brein van het tekstdichters-duo Jan Hoed en Jan Oral. Mijn vader was een dagje met Jan Oosting, één van de chauffeurs van Woltman, meegeweest naar Sleen. Niet alleen omdat daar een melkfabriek was, maar ook omdat daar mijn opa en opoe woonden. Dus dat kwam mooi uit! Bij terugkomst in Gieten wist m'n vader dat hij Jan op een of andere manier moest bedanken. Maar hij wist niet precies hoe. Dus bood hij hem maar een sigaret aan. Van het merk 'Old Mac'. Om zijn speciale dank tot uitdrukking te brengen kwam hij uiterst royaal uit de hoek: hij bood hem wel twee sigaretten aan!! Harrie Kloose herinnerde mij aan dit verhaal. Hij heeft mij nog meer van dit soort anecdotes in het vooruitzicht gesteld. Voor mij was het even weer terug naar mijn wortels in de Spekstoep. Een mooi moment om daar weer eens iets aan te doen. Een gedicht? Nee, dat heeft Jantje Rutgers al ooit gedaan. Gewoon een nieuwe Spekstoep-pagina in het Collectieve Geheugen van Gieten. Naast dit gedicht en wat herinneringen ook nog een paar mooie foto's.
13-02-2000 Wat aanvullend materiaal uit de Spekstoep. U herinnert zich misschien de 'moeilijke kwestie' over het huis aan de Weg naar Wildervank nog wel. Nu blijken daar nog meer foto's van te zijn. Ook een aanvulling uit 1936 van een auto in het Woltman-museum. Daarnaast is foto 14 in het fotoalbum geplakt. Peter Sijpkes had nog een foto van een 'sigaarrook-wedstrijd' in The House in 1972.
26-02-2000 Een beetje intrappen. Het is de gewoonte voor een voetbalwedstrijd. Wij gaan ons een beetje intrappen voor het grote voetbalfeest van VV Gieten. Om even sfeer te proeven gaan we terug naar de viering van het 50-jarig bestaan in 1975. Jan Sloots in de bocht! Om het op de site een plaats te geven heb ik het maar onder de Asserstraat gehangen: daar ligt nu immers het voetbalveld. Maar gaat u ook naar oproepen/agenda. Want opnieuw probeer ik een inertactief experiment uit. We trachten een verkiezing te houden wie de beste voetballer van Gieten 1 ooit is geweest. En niet alleen dat. Ook de gemeenste speler, de grootste supporter, en nog veel meer. Dat soort gegevens moeten we toch paraat hebben na 75 jaar voetbalgeschiedenis? En stof tot praten bij de reënie. En bent u toch in de buurt van Gieten? En houdt u naast feesten ook van kunst en cultuur? Via agenda/oproepen roept oud Gietenaar Gineke Zikken u op haar tentoonstelling in Zuidlaren te bezoeken.
12-03-2000 Zelfs de heren van Visclub 't Veentje verschoven hiervoor hun jaarvergadering. Voor de tv-serie Peyton Place. Weet u het nog: 'The continuing story of Peyton Place. Starring Dorothy Mallone as Constance Mc.Kenzie...' Halverwege de looptijd van de serie werd er aan de voorkant van deze legendarische openingszin iets belangrijks toegevoegd: "In colour". In het Collectieve geheugen van Gieten beleven we nu eigenlijk een soortgelijk moment. Thans is er in Amsterdam een grote tentoonstelling van de Amsterdamse stadsfotograaf Jacob Olie. Hij maakte zo rond 1900 allerlei stadskiekjes. Zij zijn nu vooral mooi, omdat we nu kunnen zien hoe bepaalde lokaties er toen uit zagen. Gieten heeft een eigen soort Jacob Olie. Tandarts Tamminga heeft vanaf ongeveer 1960 van allerlei karakteristieke plekjes van het dorp of van allerlei gebeurtenissen dia's geschoten. Hij heeft deze aan ons beschikbaar gesteld. En: in colour!! Vandaag zijn de eersten daarvan te zien. Er zijn geen nieuwe pagina's, maar een aantal bestaande zijn uitgebreid/aangepast. Bekijkt u daarom nog eens de pagina's van de schoolstraat, de Hondsrug en die van het station aan de Stationsstraat.Boven dit alles ook nog wat nieuwe links naar sites die ook werkzaam zijn in 'ons' gebied.
25-03-2000 Ik ben vooral met het onderhoud van de site bezig. Langzaam zullen de kleine letters (van de grootte die u nu leest) vervangen worden door een slag grotere letters. Ook zijn in de Schakel de rood geschreven data gewijzigd in geel. Van beide heeft men mij gezegd dat dit gemakkelijker leest. En daar gaat het natuurlijk om. Uw opmerkingen en suggesties blijven welkom. Daarnaast deze keer ook een bescheiden uitbreiding. We gaan op de sportieve toer. In het fotoalbum zijn foto's 15 en 16 toegevoegd. Het zijn foto's van een (jeugd) wielerwedstrijd op de Noordes in ons dorp.
07-04-2000 Zaterdag wordt het jublieumfeest van de voetbalvereniging gehouden. Helaas was de response op de verkiezing van de beste, hardste, gemeenste voetballer, trainer etc. niet zo groot dat we overgaan tot publicatie. Dat is jammer. Want er kwamen mooie namen voorbij. Harm Zwiers, Otto Bonsema, Harm Slatius, Grietje Glastra, Jannes Mulder en ook Jan Sloots werden onder vele anderen genoemd. Ook de motivaties waren bij tijd en wijle zeer geestig. Maar ja, afspraak is afspraak. Niet genoeg deelname, dan ook geen overtuigende winnaars. Volgende keer beter. Wel heb ik van Rense Schuringa leuk materiaal gekregen om daarvan een tweede Udema-pagina te maken. Met toepasselijke live-muziek! Rense heeft van de geschiedenis van Udema een boek gemaakt. Ook over dat boek kunt u het een en ander lezen. De pagina van Udema kunt u bereiken via de Stationsstraat en info over het boek treft u aan onder Agenda/Oroepen.
15-04-2000 Vorige week was de jublieumwedstrijd van de voetbalvereniging Gieten. Daar zagen we vele oud Gieters terug. Vooral was het leuk om de'oudjes' weer eens te zien voetballen. Bé Speelman heeft daarvan foto's gemaakt. Hij heeft een aantal aangeboden aan Het Collectieve Geheugen. Ik ben benieuwd of u ze nog herkent. Via verzamelpagina Asserstraat.
21-04-2000 Als u met de paasdagen aan uw familie deze site wilt laten zien, dan is het natuurlijk ook leuk als er iets nieuws te zien is. Daarom een kleine uitbreiding. Het fotoalbum is vernieuwd met een nieuwe foto van Tom Lanting.
28-04-2000 Morgen, deze keer dus op 29 april, wordt weer in het hele land Koninginnedag gevierd. Ik heb een aantal herinneringen opgehaald aan een typische Koninginnedag in Gieten. Dat was altijd een erg leuk festijn. Via 'naar de foto's' en dan via de 'special' kunt u naar twee pagina's met mooie foto's. Ik heb de foto's er voorlopig groot opgezet. Dan zijn ze duidelijker, maar het zal wel even duren voordat ze zijn ingeladen. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft.
13-05-2000 Gisteren nog live Drentse geschiedenis gezien. Cuby & Blizzards speelden in Paradiso de pannen van het dak. Allerlei artiesten speelden samen met jubilaris Harry Muskee oude nummers van hun gezamenlijke nieuwe cd Hotel Grolloo. Is begin dit jaar opgenomen in Amen. Erg swingend werd het met het nummer Appleknockers Flophouse waarin Muskee door Tineke Schoenmaker werd bijgestaan. Herinnert u zich nog dat men in Gieterveen achter 'ous hoes' ooit een jeugdsoos had die ook Appleknockers Flophouse heette? En Tineke? Kent u haar nog? Zij speelde een aantal jaren achtereen op de fameuze House-talentenjachten de afsluitende sessie met haar Barrelhouse. Zelfs Hans Dulfer kwam aan de Brink dan een deuntje meeblazen. Zo zitten we alweer in de Gieter geschiedenis. En wat is er vandaag nieuw? Precies twintig jaar geleden hadden we net zo'n warm en zonnig voorjaar als de afgelopen week. Brandgevaar!, zo voorspelde ons Jan Pelleboer. En prompt brak er een grote dorpsbrand uit. U kunt erover lezen via de Stationsstraat. Nog iets nieuws: vanaf de homepage is het nu ook mogelijk om met een zoekmachine Het Collectief Geheugen door te vlooien Bovenin de homepage zie u naastvan het Register, nu ook om te zoeken op woorden en namen. Rest mij u nog te vertellen dat u een tijdje geen nieuwe dingen op deze pagina aan zult treffen. Gelieve dit niet op te vatten als de eerste slijtageverschijnselen van deze site. Ik ga alleen een tijdje op vakantie. Als ik weer terugkom, dan is het Nederlands voetbalelftal al bijna Europees Kampioen. Of zullen ze er dan al uitliggen? Hoe dan ook: u heeft nu tijd om zelf weer eens in de oude dozen met herinneringen te neuzen. Mijn postbus blijft open voor alle suggesties en foto's of zomaar een reactie. Die zijn ook altijd welkom. Hasta la vista!
24-06-2000 Daar zijn we weer. We moeten natuurlijk wel eerst weer wat op stoom komen! U weet hoe dat gaat na een lange vakantie: een enorme stapel post en kranten moet worden doorgeploegd. In één van die kranten, die van 30 mei, trof ik de uitslag van de zogenaamde Lokale duurzaamheids Spiegel 2000 van het NCDO aan. Helaas moest ik constateren dat AA en Hunze zijn plaats in de lagere regionen inneemt. Cultuur maakt geen deel uit van de deelthema's. Zou de gemeente op dat gebied wel bovengemiddeld 'duurzaam' scoren? De sloop van de stelmakerij aan de Eexterweg, de vreselijke nieuwbouw op Het Hof van Rolde en de aanvankelijke bouwlokatie van het nieuwe gemeentehuis voorspelt geen hoge rangschikking. En hoe is het bijvoorbeeld met de zorg om de bestudering en eventuele instandhouding van de eigen geschiedenis? Om het zekere voor het onzekere te nemen gaan we daarom gewoon verder met het uitbouwen met Het Collectieve Geheugen van Gieten. Met nadruk spreek ik hier van 'we'. Tijdens m'n vakantie realiseerde ik mij dat ik het met mijn eigen materiaal geen onbeperkte tijd meer volhoud om 'het geheugen' regelmatig te vullen. Dus ik doe een klemmend beroep op u om te bekijken of u toch nog niet ergens wat leuk spul voor deze site heeft: foto's, programma's, folders etc. Alles kan een leuke terugblik verschaffen op het leven zoals het ooit in ons dorp geleefd werd. En ik beloof u dat alles weer keurig bij u terugkomt! Wat houdt u nu nog tegen? Overigens zaten er na de vakantie ook tal van berichten in mijn elektronische postbus van bezoekers die daadwerkelijk een bijdrage hebben of zullen gaan leveren. Bij deze eerste zomerse vernieuwing een uitbreiding van het familiealbum. Terug naar 1 januari 1966. Verder heb ik tal van aanvullingen van met name Gezinus Westerhuis uit Gieten in bestaande pagina's opgenomen. Kijk maar eens op de pagina's van 'Zaal Tent', het 'oude gemeentehuis' aan de Brink en de Raiffeissenbank (de overval). Bovendien zijn er weer wat onderwijzers toegevoegd.
08-07-2000 De afgelopen jaren is er in ons dorp een verbeten strijd gevoerd aangaande een eventuele bomenkap ten behoeve van de instandhouding van korenmolen "Hazewind". Ik geloof dat men inmiddels een compromis bereikt heeft. Daarom nu bij deze een pagina die geheel gewijd is aan de molen van Gieten. Via 'naar de straten' en dan via de 'special'.
22-07-2000 Gelukkig zijn er mensen geweest die foto's hebben opgestuurd. Vandaag publiceren we de bijdragen van Gien Meertens uit Eindhoven. Gedeeltelijk zijn ze verwerkt in bestaande pagina's. Het is toch zomer, dus daarom nodig ik u uit om maar weer eens mee te gaan naar het zwembad in het Zwanemeerbos. Lekker spartelen in het pierenbadje. De inzendingen van Gien ondersteunen mijn vermoeden dat de oude Gieter familiealbums moeten stikken van foto's van de optocht op Koninginnedag. Dus waarschijnlijk ook bij u. Misschien kunnen we daar ooit nog eens een verzamelpagina van maken. En dan misschien ook van de toegang naar de kermis. Daar is ook menig gezin gefotografeerd. Ook is er deze keer weer een foto aan het fotoalbum toegevoegd. Een oude klassefoto. Maar er ontbreken nog vele namen! Dus allen aan het werk! Of ligt u inmiddels ergens aan een ver strand in de zon te bakken en zal het u verder allemaal worst zijn wat er allemaal in Het Collectieve Geheugen gebeurt?
Goede vakantie dan!
05-08-2000 Ondanks de slappe vakantietijd gaat de vernieuwing op deze site onverdroten voort. Onlangs kreeg ik een mailtje van een grappenmaker die mij vroeg of ik wel eens iets aan het uiterlijk deed. Bij navraag bleek hij het inderdaad over mijn site te hebben. Ik zou hoognodig eens CSS-en moeten gebruiken. Ik heb hem uitgelegd dat ik in de verste verte niet begreep waar hij het over had, maar dat ik me er eens in zou verdiepen. Ik kan u inmiddels vertellen dat dat nog wel een tijdje gaat duren eer ik aan CSS-en toe ben! Ik heb diezelfde jongen verteld, dat het mij en de meeste bezoekers toch om de inhoud ging.
O nee, content moet ik zeggen. En de meesten zijn wel content met de content. In dit kader kan ik u vertellen dat er vandaag weer een rubriek aan de site is toegevoegd: persoonlijke notities. Het zijn op schrift gestelde bijdragen van derden. De twee die er nu in zitten maken overigens ook deel uit van de totale site. Maar op deze wijze staan ze lekker bij elkaar. Henk Nijkeuter heeft ter gelegenheid van de Udema boekpresentatie op 16 mei j.l. een toespraak gehouden. Deze toespraak bestond voor een groot deel uit zijn herinneringen aan de fabriek. Lees het allemaal na: via de Udema-2 pagina, of via de Homepage en dan de nieuwe rubriek "persoonlijke notities" aanklikken.
Wanneer u de rubriek Oproepen-Agenda aanklikt, dan zult u een oproep aantreffen van Henk Sloots uit Assen.
20-08-2000 Geen grote uitbreiding vandaag. Er zijn twee mooie foto's toegevoegd aan het familie-album. Er is stevig onderin een schoenendoos gekeken, want er is echt een hele oude bij. En wie niet tegen herinneringen aan 'de oude boor' van de tandarts kan, die kan maar beter de actiefoto van Tamminga overslaan. Ik heb de afgelopen dagen behoorlijk zitten rommelen in de verschillende pagina's. U zult daar verder niet zoveel van merken, maar het kan zijn dat sommige links niet meer werken. Wilt u me even waarschuwen als dat het geval is? Tenslotte vroeg Gineke Zikken mij of ik onze oude dorpsgenoten even op haar vernieuwde site wilde wijzen. Altijd tot een vriendendienst bereid... Klik hier maar
26-08-2000 Hennie en Roel Broekman hebben de hand weten te leggen op een gedicht van de 82-jarige "tante Frouk" Pepping-Van der Molen. Een culturele uitbreiding, geillustreerd met wat luchtfoto's uit 1964. Kijk bij de persoonlijke notities
10-09-2000 Is de vakantie bij u ook weer voorbij? Zijn de treinen in de spits ook weer overvol, of gaat u gewoon in de file staan? Niet in het Noorden? Ik geloof er niks van: volgens mij staat het daar ook steeds vaker 'vol'. Ik hoor van de volle treinen van NoordNed en de files voor Groningen. Toch probeert men in Amsterdam met het 'rustargument' door middel van een speciale tram IT-ers naar 'stad' te lokken. IT-ers naar het Noorden lokken impliceert het vragen om een enorme aanwas van lease-auto's. Een totale verstopping van de A28 tussen Gieten en Groningen ligt in het verschiet! Weg met al dat blik!! Kies liever voor de echte ouderwetse rust. De rust van de oude melkfabriek. Gaat u via de nieuwe Bonnen pagina naar de melkfabriek. Let u op dat jongetje in het fietsstoeltje. Hij liet zich toen al rijden!!
24-09-2000 Naar ik heb gehoord manifesteert Dick Kroes zich in Gieten als een ware Maup Caransa: na de Ponybar heeft hij tot twee keer toe (!) 'Zaal Tent' gekocht. U moet even naar de Tent-pagina gaan, want er moest daar nog iets bewezen worden. Verder een toevoeging van een mooi kunstwerk op "De Hondsrug van de beeldende kunstenaars". Spectaculair is ook de sneeuwslee, waarvan ik gewag maakte op de pagina over 'de tip van de spekstoep'. Tenslotte, het kan niet op vandaag, een toevoeging aan het foto-album. Een foto van de ULO-school, alsmede een foto van een paar oude leraren van die school.
08-10-2000 De wereld ziet er een beetje vrolijker uit nu Milosevic in Joegoslavië, zonder de uitvoering van de 007-optie, aan de kant is gezet. Van Aartsen en De Grave gaan zichzelf hoogstpersoonlijk inzetten om het vredesproces in Ethiopië en Eritrea te bevorderen. Als men zich in Israël nu ook nog een beetje weet te 'bedapperen', zoals we dat in goed Drents zeggen, danis er voor ons weer alle ruimte om onze aandacht te richten op zaken die er echt toe doen. Bijvoorbeeld het melkonderzoek zoals dat vroeger op de melkfabriek werd uitgevoerd. We zien een monsternemer aan het werk! Ook gaan we naar Klein Hilbingshof, waar zal blijken dat Bruins daar vroeger al aan kunstnijverheid deed. Beide pagina's zijn te bereiken via de Bonnen verzamelpagina. En, o ja, trek in hapjes en drankjes? Ga dan naar de pagina oproepen/agenda, want fotoclub GIAF gaat feestvieren.
23-10-2000 Velen van u zijn al gewend aan het ritme waarmee de vernieuwingen op deze site werden doorgevoerd. Maar de afgelopen dagen kwamen ze allemaal voor niets. Ik was gedurende dit aangename herfstweekeinde in Gieten zelf. Heb daar eens goed rondgekeken. Ik heb onder meer een wandeling via de Hondsrug door het Noordhegenbossie gemaakt. Wat opviel was in de eerste plaats een eigengemaakt waarschuwingsbord 'modder'. Zoiets komen we in de stad niet meer tegen: wel de moddertroep, maar niet de burgers die medeburgers waarschuwen voor de rotzooi en de gladheid. Aan het einde van het bos ontwaarde ik een mysterieuze installatie. Een XTC-laboratorium? Een biogasinstallatie? Het is een soort ondergrondse tank en aan de bovenkant steekt er een ongeveer twee meter hoge pijp uit. Allemaal gaan kijken! Wie kan mij vertellen wat dat is?
Als u toch gaat, kijkt u eerst dan nog eens de toegevoegde foto's op de Hondsrugpagina. Daar zien we het Noordhegenbos nog met een onverharde weg. Verder een schitterende toevoeging van het fotoalbum van Albert Bos met z'n sproeimachine. Bij oproepen/aankondigingen kunt u lezen over het nieuwe fotoboek dat Rense Schuurmans van Udema heeft gemaakt. U kunt het kopen. Johan Wilkens vraagt u in deze rubriek om mee te zoeken naar een bepaalde ansichtkaart. Piet Essing, die tot 1947 in Gieten heeft gewoond, heeft onze lijst met onderwijzers en onderwijzeressen uitgebreid. Ook kende hij nog de eerste twee regels van het Boomplantlied. Allemaal te lezen via de Schoolstraat-1 pagina.
Tenslotte kwam er vanuit Leek een reactie op één van de openstaande vragen over het huisje in Bonnerveld. Dus in het album ook nog even weer kijken naar bladzijde 20 van het fotoalbum. Genoeg te doen dus.
05-1-2000 Inmiddels zijn we letterlijk de maand november ingestormd. Een heel ander verhaal dan de vorige keer. Het lijkt erop dat weer vele nieuwe mensen het Collectieve Geheugen hebben ontdekt. De schare bezoekers wordt steeds groter.
Ik heb de pagina van het station in tweeën gesplitst: stationen stationskoffiehuis. Beide pagina's bevatten nieuw materiaal. Gewoon via de stratenpagina naar de Stationsstraat. Ook weer twee mooie uitbreidingen van het fotoalbum: een zwieneslacht en een optocht van Sparta uit de jaren dertig! Niet langer gedraald. Komt u maar!
11-11-2000 We zijn alweer terug. Het verhaal van Klamer Sik heeft in Gieten veel te weeg gebracht. Vandaag het ware verhaal. (Stationsstraat-Station) Daarnaast ook een voorpublicatie van foto's uit het nieuwe fotoboek over Udema. (Oproep 4 in oproepen/agenda) Tevens een oproep uit Amstelveen voor iedereen die Kamping heet. (Oproep 5 in oproepen/agenda). Boven dit alles nog een kleine toevoeging aan het stationskoffiehuis. Geef mie een appel of een peer ...
25-11-2000 Op 12 november kwam de 7000-ste bezoeker voorbij op onze site. Het is leuk om eens naar de ontwikkeling van de bezoekersaantallen te kijken. Op 1 december 1998 ben ik dus 'zomaar' begonnen. In de beginmaanden was 2,3,0,4 ongeveer het ritme van de dagteller. Een enkele keer was er een uitschieter naar boven de 5! Alleen op 23 maart werd het absolute dagrecord van 50 bezoekers gevestigd. Rob Siebelink had toen in de Drentse Courant een leuk stukjeover de Gieten-site geschreven. Maart 1999 werd dan ook meteen gedurende lange tijd de topmaand met 342 bezoekers. Pas na de jaarwisseling 1999/2000, toen iedereen het bestaan van deze site op nijjaorsvisite aan elkaar doorvertelde groeiden de aantallen. In januari werd meteen het maandrecord gebroken en werd op 385 gesteld. De dagtotalen kwamen nu ook regelmatig boven de 10 bezoekers uit. En nu op de drempel van de tweede verjaardag is 'Het Collectieve Geheugen' bekender dan ooit. Mede doordat het Internet-gebruik in de gehele samenleving sterk is toegenomen schieten de dagaantallen ook bij ons regelmatig door de 20-bezoekers-grens heen. Met de laatst gemeten maand oktober als topmaand: 515 werden aan de poort geteld. Klik hier om de grafiek te bekijken
Het zijn geen aantallen waarmee je in Internetland hoge ogen gooit, maar toch vind ik het zelf, ook gezien de beperkte omvang van de doelgroep, mooie cijfers. Bovendien zijn het niet alleen de aantallen die tellen. Ook de waardering is van belang. De leuke reacties die ik vanuit de gehele wereld krijg en de bereidheid van sommigen om ook actief bijdragen te leveren, zorgen er voor dat ik voorlopig het bijltje er nog niet bij neer gooi.
We gaan vandaag gewoon verder! Jan Karstens herinnert ons aan een gebeurtenis uit het jongste verleden van Gieten. Kijkt u maar naar foto 26 in het fotoalbum. Daarnaast is er ook weer een nieuwe pagina over Bonnen samengesteld. (Bonnen-4). En dan ook nog eens twee oproepen die beide samenhangen met oude onderwijzers van de Gieterschool (oproepen-agenda).
Heeft u al op de verjaardagskalender bij u op het toilet genoteerd dat Het Collectieve Geheugen op 1 december twee jaar wordt? De brievenbus is de gehele dag open voor uw gelukwensen en attenties. De mooiste kadoos? De mooiste Gieten-foto's uit uw familiealbum!!!
02-12-2000 Dames en heren, er ligt grote roem voor u in het verschiet! U kunt helpen bij een documentaire van Radio Drenthe. Mobiliseer iedereen die hier bij kan helpen. Leuk voor later!!!! Lees verder onder: oproepen-agenda
16-12-2000 Volop herfst in de winter. Maar op deze site blijft het lente. Er komen steeds nieuwe dingen bij; als je denkt aanstonds 'uitgepraat' te zijn, dan komt er ineens weer een vloedgolf aan nieuw materiaal binnen. Mooi! Van een bejaarde ex-inwoner is er nieuwe informatie op de onderwijzerspagina opgenomen. En de Gieterschool houdt een 'ouderwetse' boeldag. Kijk bij Agenda/Oproepen. En twee hele mooie foto's zijn toegvoegd aan het familie-fotoalbum. En wanneer u er geen genoeg van kan krijgen, dan is het aardig om eens op de pagina met links te kijken. Want daar is ook een overzicht van de geschiedenis van Gieterveen aanklikbaar. Kijken!
27-12-2000

Ook al een beetje in de bonen? Welke dag is het vandaag precies? In ieder geval zijn we al weer een heel eind in de week, want de kerstdagen maakten dat de maandag dit jaar op een woensdag viel. En derhalve valt de zaterdag dit jaar op een donderdag. Begrijpt u het? Nee? Dus ook in de bonen! Wel is zeker dat dit de laatste vernieuwing van Het Collectieve Geheugenin het jaar 2000 is. Ik hoop dat u met oud en nieuw weer even flink wat reclame maakt voor deze site. Dat is des te interessanter, omdat de ANBO ook allerlei senioren 'aan Internet' brengt. Met andere woorden: er wordt voor deze site een goudader blootgelegd. Het afgelopen jaar mag beschouwd worden als een succesvol jaar. Veel bijdragen van diverse mensen. Van de een wat meer en groter dan de ander, maar alles was zeer welkom. Ik hoop dat het nieuwe jaar net zo succesvol zal zijn. Wel vrees ik, voor de tweede keer in het bestaan van deze site, dat we weer te kampen krijgen met ruimtegebrek. Was het bijna twee jaar geleden nog de 2 MB grens waar ik tegenaan liep, inmiddels komt de 20 MB grens in zicht. Er zullen dan weer keuzes gemaakt moeten worden. Of er nog meer geld tegenaan gooien, of selecteren in het bestaande aanbod of gebruik maken van andere commerciële mogelijkheden. Ik hou zelf echter niet zo van al die pop-up vensterstjes (dat er dus ongewild een reclame-schermpje wordt geopend), dus dat laatste zie ik eigenlijk niet als een mogelijkheid. Of? Stoppen misschien? Enerzijds zou dat toch jammer zijn van wat we nu hebben gebouwd en bovendien is het jammer omdat juist nu steeds meer mensen in de gelegenheid zijn om deze site ook thuis in alle rust te bekijken. Maar anderzijds moet op deze site natuurlijk wel steeds iets nieuws geboden worden. U heeft het wel in de gaten: er moet weer in alle opzichten een beroep worden gedaan op onze creativiteit. In ieder geval hoop ik dat u gezond het nieuwe jaar in zult swingen, en dat 2001 voor u veel geluk in het vat heeft zitten. Daar kunnen we dan allemaal van profiteren. Proost!

Maarre...is er vandaag dan nog iets nieuws? Jazeker! Twee mooie pagina's over de Asserstraat. Spreekt voor zich hoe u daar kan komen: Via 'naar de straten' en kiezen voor Asserstraat.