Op zoek naar afstammelingen
van Meester Zoete.

 

(2012-10) Annemarie Zoete uit Rotterdam is familie van meester Jacobus Zoete van de Bonnershool. Ze schrijft ons het volgende.

"Op deze foto ziet u Meester Jacobus Zoete, hij gaf les aan de Bonnerschool te Gieten tussen 1947 en 1951. Jacobus Zoete was de jongste zoon van Jacobus Zoete en Jansje Poort, geboren ca. 1903. Hij was getrouwd met Antje Blom.

De familie Zoete was een ondernemend en reislustig geslacht met vele schippers. In de 17e eeuw hoofdzakelijk woonachtig op Vlieland en van daaruit reizend naar Scandinavië, maar ook richting Portugal en Italië. Sommigen waren zelfs aangemonsterd bij de VOC. In de 18e eeuw stapt men over naar het vasteland, naar Harlingen. Maar men is niet honkvast en de familie verspreidt zich over een groot deel van Nederland.

Meester Zoete past uitstekend in de familie, hij woonde met zijn gezin in een comfortabele woonwagen en zal hiermee best een stukje van de wereld hebben gezien. Maar waar is dit gezin gebleven? Wie zijn de kinderen en kleinkinderen van Meester Zoete en hoe is het ze verder vergaan? Wie helpt me de stamboom aan te vullen en de puzzelstukjes van de familiehistorie te verzamelen?

Stuur uw reactie naar Annemarie Zoete

 

Terug naar: Oproepen-Agenda