Persoonlijke notitie:
Willem Hadderingh op de ULO

Terug naar: Persoonlijke notities

Ik ben Willem Hadderingh, vroeger wonende in Kostvlies en ik ben kort na het einde van de oorlog in 1945 naar de Ulo in Gieten gegaan.

Na een jaar of een paar jaar kwam een nieuwe leraar, of ik moet eigenlijk zeggen een lerares, nl. toen nog juffr. Perdok.

Ze gaf o.a. biologie-les en kwam op een mooie zomerdag met het voor ons zalige idee, de natuur in te trekken en daar de nodige kennis op te doen. Ik zie het nog voor me, kwajongens van 16 jaar op bloemetjesspeurtocht. Waar zich nu de rotonde bevindt was een moerassig stukje land, waar we over een sloot moesten springen.
Nu wij, dus ik zei de gek en Cornelis Thalens uit Eext (jawel een van de voetballers) waren voor ons doen heel galant en wij wilden de juffer wel even helpen. Cornelis sprong over de sloot en zou haar opvangen wanneer ze sprong. Ik zou haar bij de sprong begeleiden. Ik hield haar bij haar hand vast en op het moment dat ze sprong vergat ik haar los te laten. Het gevolg was dat ze midden in de sloot belandde...
Gieren brullen op die leeftijd. De eerstvolgende mooie vrije middag mocht ik de gehele middag in de school over mijn zonden nadenken. Ik denk nog vaak terug aan mijn mooie zorgeloze tijd op de Ulo in Gieten.

Terug naar: Persoonlijke notities