Het foto-album 56.

Herkomst foto's: Geert Hilbolling, Gieten
Foto: Luchtfoto van Gieten
Datering: begin jaren 50

Beschrijving:  

(2012-10)  Op de pagina van Udema hebben we deze foto ook wel al eens gedeeltelijk gebruikt. Maar mijn oog viel op delen waar we in een eerder stadium nog niet de aandacht op hadden gevestigd. We kunnen namelijk zien hoe ruimtelijk Gieten toen nog gelegen was. Alleen aan de Julianalaan en de Heetkamp was toen iets van de eerste tekenen van 'een nieuwbouwwijk' te bespeuren.

Op het uitgeknipte deel van foto 2 is er nog geen sportpark 'De Goorns'. We voetbalden toen nog achter de pastorie. Die nieuwbouw aan de Zuides was er nog niet. De eerste huizen aan de Heetkamp werden toen gebouwd. Er was nog geen Scheperijweg, geen Westerstraat, geen Zuides...

En op foto3 zien we dat tussen de Eexterweg en de Asserstraat het nog één grote leegte was. Ook de hele Noordes bestond nog uit landbouwgrond. Er was nog geen Landspoelen, geen Stokleggingslaan, geen Keurnotenlaan, geen Korte Bree, geen Volmachtenlaan, geen Zaalsteden en geen Waardeellaan. Linksboven zien we de Ulo-school liggen, tegenwoordig groter in omvang en luisterend naar de naam Dr. Nassaucollege.