Het foto-album 26.

Herkomst foto: Jan Karstens, Groningen
Foto:Wereldrecordpoging drummen in "The House"
Datering: 1971

Beschrijving:
Bij foto 14 in dit fotoalbum is al geschreven dat men in 'The House' talrijke pogingen deed om allerlei huisrecords aan flarden te drinken, te roken en zoals we hier zien ook te drummen.

En dat drummen was niet zo maar een record: er werd een serieuze gooi gedaan naar het wereldrecord. Jan Karstens behoorde tot de Gasselter clan van House-bezoekers. Hij was 17 jaar toen hij er eens een weekendje goed voor ging zitten:

Jan zegt zelf niet meer zoveel te weten van het gebeuren: hij belandde naar eigen zeggen na 53 uur trommelen bijna half-dood in bed. Maar hij was wel wereldrecordhouder! Die roem leverde in ieder geval een mooie foto in de Asser Courant op.

Op de foto zien we naast Jan ook twee leden van de hulptroepen: links zien we Roger van Osch een sjekkie pielen en rechts zien we Gien Meertens.

Indertijd was Jan Venema in 'the House' de man van de foto's en de film. En nu hebben we een mooie primeur op deze site. Voor het eerst kunnen we filmjes bekijken. Een waarschuwing voor al die mensen die bij het bekijken van deze site nog geen kabel of ADSL gebruiken: het kan dan wel wat tijd en dus telefoontikken kosten!

Filmpje 1: Jan roffelt er lekker op los

Op dit filmpje zien we Jan druk in de weer met de drumstokken. Maar hij was niet alleen. Wie zien we nog meer op dit filmpje? Gesignaleerd zijn: Henk-Jan Mager, Roger van Osch, Henk Scholten en Corrie van Ossewaarde.

Filmpje 2: Samen spelen geeft veel vreugd...

In de moeilijke uren werd Jan op vrolijke wijze bijgestaan door bezoekers. We zien hier Jan-Markus Braam als een ware popster zijn steentje bijdragen. Maar ook Henk Braam (nee, geen familie) en Heidi Struiksma timmeren en zingen enthousiast mee!!