Gieterschool 1920

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
Als u op een smartphone of een tablet kijkt, dan even op het hoofd tippen..

 

Herkomst foto: Jan Postmus, Gieten

Foto: 3 meesters en 43 kinderen
Opmerkingen: 
11-2009
Ook deze zeer oude foto hebben we een gefingeerde naam gegeven. Jaartal en datum zijn onbekend. Op nummer 2 staat waarschijnlijk een zeer jonge meester Willering. Meer weten we niet. Bezoek opoe's, opa's of wie dan ook om achter namen te komen. Je weet maar nooit. Wij hopen op reacties van uw kant.

11-2009
Martje Hogenesch bekeek deze zeer oude foto en dacht bij het lezen dat de suggestie dat nr. 2 een zeer jonge meester Willering is, dat dat dan wel de vader van de ons nog bekende Jan Willering (Bonnerschool) moet zijn.
Harrie Kloose herkent zijn moeder Johanna (11j) en zijn oom Jannes (6j) Speelman. Zijn moeder is geboren in 1909 en is later kinderoppas bij de familie Willering geweest. Dus deze foto dateert waarschijnlijk van 1920,
dus krijgt hij dat jaartal. De foto is op dezelfde plaats genomen als die uit 1922.

Harrie heeft navraag gedaan bij Fenna Udema-Willering uit Schipborg. Het is wel de jonge Jan, geboren in 1896 en die was toen 24j.  Jan is eerst verbonden geweest aan de Gieterschool, is daarna een paar jaar onderwijzer in Haren geweest en vervolgens hoofd aan de nieuw gebouwde school in Bonnen.

 

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index