VCJC Hoenderloo 1958

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
En als u een tablet of smartphone gebruikt dan even op de hoofden tippen...

 

Herkomst foto: Roelof Boelens, Emmen

Foto: VCJC naar Hoenderloo 1958
Opmerkingen: 

(2009-02) 
De roemruchte VCJC ging een dagje naar de Veluwe naar Hoenderloo. Het jaartal 1958 is een raming. Wie weet het zeker? Ook een paar namen zijn niet helemaal juist. Maak het plaatje compleet, zeker ter ere van dominee Willemsen, die zeer vooruitstrevend was.

(2009-04)
Wim Geerts kent Jantje Wolters, vriendin van zijn zus Eppie. Hij geeft ook de laatst ontbrekende naam: Thale Hadderingh uit Gasselte.

Hendrik Veenhof komt ook met een reactie op deze foto. In het Drents natuurlijk:

"Groepsfoto VCJC in Hoenderloo, waoras geoenend opstaot wel as ik ok good kend heb. Jan Wolter woonde bij oous in Aachter 't Holt en ik denk dat het wicht met de naom Wolters (?) zien  zuster Trientje of Jantje is. Ze bent allemaol van mien leeftied en geboren rond 1940-1941 en ok wel wat laoter.

Zulf ben'k ok jaoren laank bij de VCJC w?t waoras wij veul plezeer had hebt. Wij hebt naor Oosterhessel w?t veur een sportdag, kamperen op de Noordster in Dwingeloo, in een kampeerboerderij in Appelscha. Wij hebt ok een openluchttheater in 't Zwaonemeer maokt wel as nog zichtbaor is. Teneeloetvoerings, met een meziekcluppie waora Lientje Lokhorst, Jannes Mulder en ok zien vrouw Jennie Meertens inzaten. Wel wet nog van een keer dat wij oet kamperen w?t bent , ik geleuf dat dat naor Appelscha was en daor was ook domnee Koops bij en waor wij toen de piepen van de pyjamaboksen van de leiders dichtnaaid hebt."

Over dat openluchttheater daar willen we het met u ook nog wel eens over hebben.

(2012-10)
Herman Franken en Martje Hogenesch hebben helemaal gelijk. Harm Ziengs moet zijn Jannes.

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index