Groepsfoto 1922.

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
En als u een tablet of smartphone gebruikt dan even op de hoofden tippen...

 

 Herkomst foto: Jan Scheltens, Ede

Foto: Klas 4 Gieterschool 
Opmerkingen: Mooie oude foto. De moeder van Jan, Geertje Hendriks,  moet hier ergens tussen staan. Helaas hebben deze leerlingen alleen maar hoofdnummers. Zijn er nog Gieters die deze namen erbij kunnen bedenken???

(2006-09)   Allereerst kregen we van Jan Scheltens zelf al een wijziging binnen. Want het kan nooit geen 1913 zijn, want dat is het geboortejaar van Jan's moeder. Dus daar moet minstens tien jaar bij! Van Ben Jonkervan de Heetkamp kregen we te horen dat het juiste jaar 1924 moet zijn. Ok, we maken er 1924 van!

Verder kregen we van Ben een hele reeks namen. Daar zijn we blij mee. Maar Jan heeft naderhand vastgesteld dat zijn moeder, met hoofdnummer 34, Geertje Hendriks moet zijn. Dit klopt niet met de opgave van Ben. Want bij hem is nummer 34: Aaltje Hadders en is Geertje Hendriks nummer 35. Willen jullie daar nog eens goed naar kijken? Verder zijn we al een heel eind op weg...

(2006-10) "Voor wat betreft deze foto", zo meldt Jan Scheltens ons, "ben ik het voorlopig nog oneens met Ben Jonker. Naar mijn mening is nr. 34 Geertje Hendriks. Nr. 35 lijkt volgens mij ook meer  op een jongen"
En hier heeft Jan een punt. De cijfer-namen combinatie die Ben ons de vorige keren heeft doorgegeven is op meer plaatsen niet goed. Want kijkt u maar eens naar nummer 20. Dit zou Derk Oosting moeten zijn. Dus ik zou graag willen dat Ben nog eens deze cijfer-namen combinatie wil controleren... 

(2006-11)  Ben Jonker schreef dat hij de namen uit Jo Tingen's Gieten door de jaren heen had. En inderdaad staat daar op pagina 150 dezelfde foto afgebeeld. Zelfs met het boek in de hand viel het niet mee om de namen kloppend te krijgen. Ik heb nu een versie waarin alls meisjesnamen inderdaad bij meisjes horen en jongensnamen bij jongens. Ik hoop dat nu beter klopt... Overigens plakt Jo het jaar 1922 aan deze foto...

(2007-02)  Het is toch niet helemaal goed.... Lees maar: "Ik ben Anneke Willems-Bodenstaff. Dochter van Tini Warris, geboren 1 november 1911 in Assen. We hebben net de foto gezien, mijn moeder is inderdaad no.36, maar haar tweelingbroer Harm Warris is no. 17. Harm Warris leeft nog en woont in Haren. Zijn gezondheid is overigens niet zo goed. In een rapport van mijn vader (ook geboren in 1911) is het vierde leerjaar 1921/1922. "

(2007-03)  Hendrik Geert Warringa uit Nijmegen, kleinzoon van Hendrik Warring reageerde en hij pleit ook voor vervroeging van de datering van de foto: "Hierbij zou ik willen reageren op de groepsfoto van Klas 4 Gieterschool. Als de nrs 15, 46 en 47 inderdaad de gebroeders Warringa zijn dan kan deze foto niet uit 1924 stammen, maar moet eerder geduid worden. Mijn vader Warmold Warringa, de zoon van Hendrik Warringa is 11-2-29 geboren." Helaas komen de mailtjes aan Hendrik niet aan. Want we zijn natuurlijk nieuwsgierig naar de geboortedatum van opa Hendrik. Maar gesteld dat opa een jonge vader is geweest, dat ie toen 18 jaar was, dan zou hij dus geboren zijn in 1911. 

En omdat deze geboortedatum mooi in de pas loopt met het betoog van Anneke Willems gaan we de foto van een nieuw jaartal voorzien: 1922 

(2009-04)
 
Martje Hogenesch weet eigenlijk zeker, dat nr. 16 Lucas Warringa is. Zou nr 15 dan Albert Hadderingh zijn? Vooruit dan maar met een vraagteken..
 

 

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index