Groepsfoto 1962.

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
En als u een tablet of smartphone gebruikt dan even op de hoofden tippen...

 

Herkomst foto:  Janny Vos - Huting, Roden

Foto: Combinatieklas 1 +2  Bonnerschool 1962
Opmerkingen: Als u naar aanleiding van deze foto iets leuks weet te vertellen dan zullen we dat hier gaan plaatsen. Er ontbreken nog twee namen. Wie kent die twee meisjes?

(2007-10) Er kwam een mail binnen van Grietha van Halsema. Zij ontwaarde zichzelf op de foto als het meisje links vooraan, naast juf Adolfs. Maar toen bekend onder haar meisjesnaam Grietha Stokker. "Ik hoop dat dit verwerkt kan worden op de namen lijst, zodat ik niet meer
naamloos ben." Grietje. je hoort er nu helemaal bij!

Nu alleen het meisje nog dat helemaal in het midden van de foto staat.

(2015-04) Egbert Hogenesch heeft de foto nog eens goed bekeken en meent dat nr 36 niet Roelie Karssens is, zoals we eerst zeiden. Maar dat het Fenny Bos is. We hebben het op die manier aangepast.

(2018-09) Deze zomer kregen we twee reacties op deze foto uit 1962. De ene was van Egbert Hogenesch. Hij vertelde ons dat hij op 2 juni met zijn toenmalige zesde klas een reŁnie had gehad. Zelfs de meester Strijk had nog acte de presence gegeven. Lichamelijk gaat het niet zo flitsend meer, maar 'koppie nog scherp en helder', aldus Egbert.
Egbert zat op die dag aan een tafel met Roelie Kanninga, Roelie Eising en Johanna Martens. Toen was ook deze klassenoto ter sprake gekomen. Het ging over meisje met nummer 21. Egbert en zijn oude klasgenoten dachten dat haar naam Ina Fidder was. Zij heeft gewoond aan de Gasselterweg in de boerderij waar nu Harm en Anita Jeuring wonen.

Maar we kregen, bijna tegelijkertijd, ook een reactie van Gert Hilbolling. Het ging over hetzelfde meisje. Hij schreef: "Het meisje midden op de foto is Janneke Wiering. Het is een nichtje van Gert en Arie Hilbolling. Ze woonde destijds in Assen. Haar moeder, onze tante Hillie heeft op de Bonnerschool gezeten. Zij is een zus van mijn vader die ook op de Bonnerschool heeft gezeten. De vader van Janneke, Arend Wiering, was ernstig ziek. Daarom heeft ze toen een poosje bij ons gewoond en ging ze ook naar de Bonnerschool."

We moeten kiezen. Gert is familie en weet zijn mening stevig te onderbouwen. Dus vanaf nu is meisje met nummer 21 Janneke Wiering.

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index